Καστοριά

10ο Πειραματικό Δημοτικό: Ευχαριστήριο στη Μητρόπολη Καστοριάς και τον Ι. Ν. Αγίου Νικάνορα για δωρεά (βίντεο)

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του σχολείου ευχαριστούν θερμά την Ι.Μ. Καστοριάς και τον Ι.Ν. Αγίου Νικάνορα για το πολύτιμο δώρο

Στους χώρους του σχολείου φιλοξενείται έκθεση αφισών από γνωστούς πίνακες ζωγραφικής που βρίσκονται σε διάφορα μουσεία της χώρας με θέματα από την Ελληνική Επανάσταση.  Η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς και ο Ιερός Ναός Αγίου Νικάνορα δώρισαν τις αφίσες στο σχολείο μας με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης του 1821.
Οι αφίσες αυτές  αποτελούν πλούσιο πληροφοριακό υλικό που ενισχύει την ιστορική και πολιτισμική συνείδηση,  μας δίνουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τις εικαστικές τέχνες  ως μέσο γνωστικής ανάπτυξης  όλων των μελών της σχολικής  κοινότητας και δημιουργούν επιπλέον προϋποθέσεις αποτελεσματικής και δημιουργικής μάθησης για τους μαθητές, καθώς αυξάνουν την ενεργητική συμμετοχή τους στα σχετικά γνωστικά αντικείμενα και  ενδυναμώνουν τη στοχαστική τους διάθεση.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του σχολείου ευχαριστούν θερμά την Ι.Μ. Καστοριάς και τον Ι.Ν. Αγίου Νικάνορα για αυτό το πολύτιμο δώρο.

 

Back to top button