Καστοριά

Πώς θα παραμείνουμε για πάντα ελεύθεροι (του Βασίλη Κωνσταντίνου)

Χρόνια μας πολλά. Πάντα ελεύθεροι με ειρηνη και ευημερία.! Βλέπουμε γύρω μας ότι αν δεν προσέξεις κάποια στιγμή θα μπλέξεις. Αν δεν έχεις καλό κράτος, στρατό αν δεν έχεις εθνική ομοψυχία ,”υγιή”κοινωνία και οικονομία κάποια στιγμή θα υποστείς συνέπειες. Κυρίως αν δεν έχεις μακροπρόθεσμη εθνική πολιτική με συμμαχίες με ικανούς πολιτικούς και διπλωμάτες.
Γι’ αυτό και σήμερα γιορτάζουμε τα 200 χρόνια εθνικής ανεξαρτησίας με διαφορετικό πνεύμα. Ο πόλεμος στην Ουκρανία απέδειξε ότι δεν είναι δεδομένη η ειρήνη και στην Ευρώπη. Προσωπικά ποτέ δεν περίμενα αυτή την εξέλιξη . Νόμιζα ότι είναι παρελθόν στην Ευρώπη γιατί επί πολλά χρόνια διεξήχθησαν σφοδρές μάχες στα μέρη της με αμέτρητα θύματα . Όπως λέει ο λαός μας “νόμιζα ότι βάλαμε μυαλό”!
Γι αυτό σήμερα πρέπει να επανακαθορίσουμε την όλη αντίληψη μας για την ελευθερία. Πρέπει να μαχόμαστε καθημερινά, να ετοιμαζόμαστε για να μην την χάσουμε σε κάποια ανώμαλη περίοδο της ιστορίας.
Ψηλά λοιπόν την σημαία. Στα μπαλκόνια αλλά και στην καρδιά μας. Ψάλλουμε όλοι τον εθνικό ύμνο, στεκόμενοι με δέος και σεβασμό απέναντι του
ΥΓ. Η φώτο πρωινή από το μπαλκόνι του σπιτιού! Τι ωραία εικόνα οι σημαίες στα μπαλκόνια. Θυμήθηκα το: Της πατρίδας η σημαία έχει χρώμα γαλανό…

Back to top button