Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Καστοριά: Μηνύματα για την 25η Μαρτίου

Μέρα διπλής γιορτής η 25η Μαρτίου. Μέρα ορόσημο για τον ελληνισμό και για την Ορθοδοξία.
Η γενναιότητα, η προσήλωση στο όραμα και η πίστη των ηρώων της Επανάστασης στους αγώνες ενάντια στον τουρκικό ζυγό, αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους μας.
Φέτος, περισσότερο από ποτέ, αντιλαμβανόμαστε την αξία της ελευθερίας. Την ανάγκη για ενότητα και αλληλεγγύη ενάντια στις κακουχίες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στη ζωή.
Παράλληλα, γιορτάζουμε την αναγγελία της γέννησης του Χριστού. Το υπέρτατο μήνυμα ελπίδας και χαράς. Χωρίς ελπίδα, κανένας αγώνας δεν μπορεί να κερδηθεί!
Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες!
Δήμος Καστοριάς
—————————————————————–
Λ Ε Υ Τ Ε Ρ Ι Α
Την κατακτάς με θυσίες,
Την κρατάς με επαγρύπνηση.
Χ ρ ό ν ι α Π ο λ λ ά.
Ζήσης Τζηκαλάγιας

—————————————————————–
Η 25 Μαρτίου, Ημέρα Εθνικής Παλιγγενεσίας, μας βρίσκει φέτος αντιμέτωπους με μια πολύπλευρη κρίση, υγειονομική, οικονομική, κοινωνική. Ταυτόχρονα η δυσάρεστη εξέλιξη του πολέμου αποδεικνύει πως τίποτε δεν είναι δεδομένο στον ταραγμένο κόσμο που ζούμε.
Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή αν αναλογιστούμε και την αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας, το νόημα της Ελληνικής Επανάστασης μας καθοδηγεί
ώστε να αγωνιζόμαστε καθημερινά για την Ελευθερία, τη Δημοκρατία και την Εθνική μας Αξιοπρέπεια.
Σήμερα όσο ποτέ απαιτείται ο λαός μας να είναι ενωμένος και η χώρα μας να χαράξει μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που θα την καθιστά μέρος της λύσης του πολέμου και όχι μέρος του προβλήματος.
Όλοι μαζί μπορούμε να διασφαλίσουμε αποφασιστικά ένα ειρηνικό μέλλον.
Χρόνια πολλά!
Ολυμπία Τελιγιορίδου
—————————————————————–
Με περηφάνεια τιμούμε, σήμερα, τον αγώνα των Ηρώων της Επανάστασης του 1821 που με συγκινητική πίστη και αφοσίωση στα ιδανικά της πατρίδας, θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας.
Προστατεύουμε από τη λήθη την ιστορία που μας διδάσκει ότι ενωμένοι, μόνο, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις που εμφανίζονται στον δρόμο μας.
Εμπνεόμαστε από την τόλμη και τη γενναιότητα και προσπαθούμε να φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας.
Ταυτόχρονα, γιορτάζουμε, το χαρμόσυνο μήνυμα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, το οποίο πλημμυρίζει από ελπίδα και αγάπη.
Φέτος, περισσότερο από ποτέ , αντιλαμβανόμαστε την αξία της παγκόσμιας ειρήνης και της ελευθερίας. Νιώθουμε την ανάγκη για ελπιδοφόρα μηνύματα.
Δεν σταματούμε να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε τις κρίσιμες μάχες του σήμερα.
Εργαζόμαστε αδιάκοπα, με αλληλεγγύη και ομοψυχία, ώστε να θέσουμε τις βάσεις για την επόμενη γενιά. Για το μέλλον των παιδιών μας. Στον τόπο μας!
Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες!
Γιάννης Κορεντσίδης
—————————————————————–
Η σημερινή διπλή γιορτή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού ας αποτελεί φωτεινή έμπνευση στις ψυχές όλων μας. Χρόνια πολλά!
Πάνος Κεπαπτσόγλου
—————————————————————–
25η Μαρτίου – Διπλή γιορτή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.
Γιορτάζουμε μία λαμπρή στιγμή της Ιστορίας μας, την Εθνεγερσία του 1821 και μία κορυφαία στιγμή της Ορθοδοξίας μας, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.
Η πίστη των Ελλήνων σε αρχές, αξίες και ιδανικά αποτέλεσαν τα θεμέλια της ηρωικής επανάστασης και οδήγησαν στην Εθνική Παλιγγενεσία.
Υποκλινόμαστε στους ήρωες αγωνιστές του ΄21,
που ξεσηκώθηκαν εναντίον της πανίσχυρης οθωμανικής αυτοκρατορίας και θυσιάστηκαν για την Ελευθερία του Έθνους μας.
Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, απαιτείται να πάρουμε μαθήματα από την ιστορία μας, να ξαναθυμηθούμε και να επικαιροποιήσουμε τα μηνύματα του παρελθόντος.
Σε ένα ρευστό γεωπολιτικό περιβάλλον, στη δίνη ενός πολέμου που διεξάγεται στην Ευρώπη μετά τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τα διδάγματα του 1821, παραμένουν επίκαιρα.
Για να βαδίσουμε ενωμένοι, σε ένα μέλλον ειρήνης και ευημερίας.
Ζήτω το 1821 !
Ζήτω το Έθνος των Ελλήνων !
Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες !
Μαρία Αντωνίου
—————————————————————–
Η επανάσταση του 1821 ήταν ένας αγώνας που απέδειξε ότι η πίστη στην ελευθερία και η ισχυρή θέληση ενός λαού μπορούν να αλλάξουν την ιστορία!!
Τιμή και δόξα στους ήρωες του 1821.
Χρόνια πολλά Καστοριά!
Χρόνια πολλά Ελλάδα!
Πάντα ελεύθεροι!
Δημήτρης Σαββόπουλος

 

 

 

 

 

Back to top button