ΕκδηλώσειςΚαστοριάΝεστόριο

Ο Τάσος, ο μοναδικός μαθητής του Δ.Σ. Μαθρακίου συμμετείχε σε εκδήλωση με σχολεία της Καστοριάς (φωτο)

Οι μαθητές και οι μαθήτριες με ποιήματα, τραγούδια, αφηγήσεις και βίντεο αντάλλαξαν τις ιστορικές διαδρομές των τόπων τους στα χρόνια της ελληνικής επανάστασης

Στις 23-3-2022 το Δίκτυο των σχολείων γιόρτασε την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. 10ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ Δ.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, Δ.Σ. ΨΑΡΩΝ, Δ.Σ. ΜΑΘΡΑΚΙΟΥ, Δ.Σ. ΓΑΥΔΟΥ, Δ.Σ. ΑΜΜΟΤΟΠΟΥ ΑΡΤΑΣ, Δ.Σ. ΔΙΠΟΤΑΜΙΑΣ και 4ο Δ.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ σε μια κοινή γιορτή για την εθνική μας επέτειο.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες με ποιήματα, τραγούδια, αφηγήσεις και βίντεο αντάλλαξαν τις ιστορικές διαδρομές των τόπων τους στα χρόνια της ελληνικής επανάστασης και ψηλάφισαν ηρωικές και μαρτυρικές σελίδες της ιστορίας της Ελλάδας.
Την τιμητική του είχε το Δ.Σ. Ψαρών. Η αναφορά σε ιστορικά γεγονότα της επανάστασης του 1821 από την περιοχή των Ψαρών σε συνδυασμό με περιήγηση στους τόπους όπου αυτά συνέβησαν ήταν ιδιαίτερα συγκινητική.
Χαρήκαμε τον έναν και μοναδικό μαθητή από το Δ.Σ. Μαθρακίου στην απαγγελία του ποιήματός του και στο τραγούδι μαζί με τη δασκάλα του.
Το 2/θ Δ..Σ. Αμμότοπου στην Άρτα μας παρουσίασε μια σύντομη αλλά ολοκληρωμένη σχολική γιορτή με πανηγυρικό, τραγούδια και ποιήματα από όλους τους μαθητές.
Το Δ.Σ. της Γαύδου με τους δύο μαθητές συμμετείχε με ποιήματα.
Το 4ο Δ.Σ. Καστοριάς με τραγούδια και παρουσίαση δύο εκπαιδευτικών βίντεο, παραγωγής του ίδιου του σχολείου, έκανε αναφορά σε ιστορικά γεγονότα της Καστοριάς την περίοδο της τουρκοκρατίας.
Το 10ο Πειραματικό Δ.Σ. Καστοριάς συμμετείχε με αποσπάσματα από τραγούδια της χορωδίας της Στ΄ τάξης που είχε ετοιμάσει για την γιορτή του σχολείου.
Καλή συνέχεια στις δράσεις του δικτύου: «Ένα σχολείο όλοι μαζί: Σχολεία σε δράσεις σε όλες τις γωνιές της πατρίδας μας»

 

 

Back to top button