Αθλητικά

Οι δέκα μεγάλες επιστροφές στον αθλητισμό

Από τον Μάικλ Τζόρνταν στον Τζορτζ Φόρμαν και από τον Μάικλ Φελπς στην Κιμ Κλάιστερς κια τον Λιονέλ Μέσι, συτές είναι ο 10 πιο επιτυχημένες επιστροφές, μετά από απόφαση για αποχώρηση, όπως τις κατέγραψε το Reuters:

ΜΑΙΚΛ ΤΖΟΡΝΤΑΝ (ΜΠΑΣΚΕΤ): Ο μεγάλος του μπάσκετ, Μάικλ Τζόρνταν σόκαρε το άθλημα όταν ανακοίνωσε την πρώτη του αποχώρηση σε ηλικία 30 ετών, μήνες μετά την κατάκτηση του τρίτου του πρωταθλήματος ΝΒΑ με τους Σικάγο Μπουλς το 1993. Ο Τζόρνταν έπαιξε σε μία μικρή κατηγορία μπέιζμπολ πριν επιστρέψει στο ΝΒΑ το 1995, κατακτώντας άλλα τρία πρωταθλήματα με τους Μπουλς.

ΤΖΟΡΤΖ ΦΟΡΜΑΝ (ΠΥΓΜΑΧΙΑ):Ο Φόρμαν έγινε ο πρωταθλητής βαρέων βαρών του κόσμου με μια νίκη επί του Τζο Φρέιζερ το 1973, αλλά αποσύρθηκε από το άθλημα τέσσερα χρόνια αργότερα μετά από μια ήττα από τον Τζίμι Γιανγκ. Ο Αμερικανός επέστρεψε στο ρινγκ μια δεκαετία αργότερα, κερδίζοντας μια σειρά από αγώνες πριν κερδίσει τον Μάικλ Μούρερ για να κατακτήσει τους τίτλους βαρέων βαρών WBA και IBF σε ηλικία 45 ετών.

ΚΙΜ ΚΛΑΙΣΤΕΡΣ (ΤΕΝΙΣ): Η Κλάιστερς κέρδισε το US Open το 2005 πριν από την πρώτη της αποχώρηση δύο χρόνια αργότερα. Επέστρεψε στο άθλημα το 2009 και κέρδισε έναν δεύτερο μεγάλο τίτλο στη Νέα Υόρκη. Η βελγίδα υπερασπίστηκε το στέμμα της στο US Open το 2010 και κέρδισε τον τελευταίο από τους τέσσερις σημαντικούς τίτλους της στο Australian Open το 2011 πριν αποσυρθεί ξανά το 2012. Έκανε τη δεύτερη επιστροφή της στις αρχές του 2020.

ΜΑΙΚΛ ΦΕΛΠΣ (ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ):Ο Φελπς, ο πιο πολυβραβευμένος Ολυμπιονίκης όλων των εποχών με 23 χρυσά μετάλλια, ανακοίνωσε την αποχώρησή του μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012. Ο Αμερικανός επέστρεψε στην πισίνα δύο χρόνια αργότερα και προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, όπου κέρδισε άλλα πέντε χρυσά μετάλλια.

ΡΟΤΖΕΡ ΚΛΕΜΕΝΣ (ΜΠΕΙΖΜΠΟΛ):Ο Κλέμενς αποσύρθηκε για πρώτη φορά σε ηλικία 41 ετών το 2003, αφού κέρδισε έξι βραβεία Cy Young. Επέστρεψε στο άθλημα ένα χρόνο αργότερα και κέρδισε ένα -ρεκόρ- έβδομο βραβείο Cy Young, ως ο κορυφαίος ρίπτης, αυτή τη φορά με το Χιούστον Αστρος

ΜΑΡΙΟ ΛΕΜΙΕ  (ΧΟΚΕΪ επί πάγου): Η καριέρα του Λεμιέ καταστράφηκε από προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης της μάχης με τον καρκίνο, και αποσύρθηκε δύο φορές μόνο για να συνεχίσει μια εξαιρετικά επιτυχημένη καριέρα στους Πίτσμπουργκ Πίνγκουινς. Ο Καναδός πέρασε τρία χρόνια εκτός παιχνιδιού μεταξύ 1997 και 2000, κατά τη διάρκεια των οποίων μπήκε στο Hall of Fame, αλλά επέστρεψε στον πάγο για άλλα έξι χρόνια πριν γνωρίσει ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία ως ιδιοκτήτης των Πίνγκουινς.

ΜΠΡΕΤ ΦΑΒΡ (ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Ο Φάβρ καθιερώθηκε ως ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών κατά τη διάρκεια 16 σεζόν με τους Γκριν Μπέι Πάκερς, κερδίζοντας έναν τίτλο Super Bowl το 1997. Το 2008, ο Φαβρ αποσύρθηκε για πρώτη φορά, αλλά λίγους μήνες αργότερα υπέγραψε με τους Νιου Γιορκ Τζετς. Αποσύρθηκε ξανά μετά από μια σεζόν με τους Τζετς, αλλά έκανε άλλη μια επιστροφή και απόλαυσε μια εκπληκτική σεζόν με τους Μινεσότα Βίκινγκς.

ΝΤΑΡΑ ΤΟΡΕΣ (ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ): Η Τόρες, η οποία έγινε η πρώτη κολυμβήτρια των ΗΠΑ που συμμετείχε σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες, επέστρεψε δύο φορές μετά από αποχώρηση για να προσθέσει στη συλλογή μεταλλίων της. Ο 12 φορές Ολυμπιονίκης εγκατέλειψε το άθλημα μετά τους Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992 και στη συνέχεια επέστρεψε για να πάρει πέντε μετάλλια στο Σίδνεϊ το 2000 πριν αποσυρθεί ξανά για να κάνει οικογένεια. Στη συνέχεια επέστρεψε για δεύτερη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, κερδίζοντας τρία ασημένια μετάλλια σε ηλικία 41 ετών.

ΝΙΚ ΛΑΟΥΝΤΑ (ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ):Η μεγαλύτερη επιστροφή του Λάουντα ήρθε μετά από φρικτά εγκαύματα σε ένα σχεδόν θανατηφόρο ατύχημα στο Νιρμπουργκρίνγκ το 1976. Σύντομα επέστρεψε στη Ferrari του και συνέχισε να διεκδικεί τον δεύτερο τίτλο του στη Formula 1 την επόμενη χρονιά.
Ο Αυστριακός αποσύρθηκε το 1979, αλλά επέστρεψε στην πίστα το 1982 και κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο του 1984 για τη McLaren.

ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Μετά την ήττα της Αργεντινής από τη Χιλή στα πέναλτι στον τελικό του Copa America το 2016, ο Μέσι ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το διεθνές ποδόσφαιρο. Άλλαξε γνώμη λίγες εβδομάδες αργότερα και βοήθησε να βοηθήσει μια ασυνεπή Αργεντινή στους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018, πριν κερδίσει το Copa America το 2021 για να  φτάσει στον πρώτο του σημαντικό διεθνή τίτλο.

ΑΠΕ

Back to top button