Ελλάδα

Κορονοϊός: Στα ύψη η θετικότητα, ξεπέρασε το 24% – Επιμένουν οι «σκληροί» δείκτες

Σταθερά υψηλά παραμένουν τα κρούσματα της Covid-19, με τον δείκτη θετικότητας να ξεπερνά το 24%. Την Τετάρτη θα αποφασιστεί τυχόν σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, ενώ, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, η επαναφορά τους θα εξεταστεί τον Σεπτέμβριο.

Για μία ακόμα Δευτέρα, τα κρούσματα εκτοξεύθηκαν, ενώ οι «σκληροί» δείκτες επιμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 27.490 νέα κρούσματα κορονοϊού σε 113.940 τεστ και 73 θανάτους το τελευταίο 24ωρο, ενώ 342 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Ο δείκτης θετικότητας έφθασε στο 24,1%.

«Είναι συγκυριακή η αύξηση της Δευτέρας, οι “σκληροί” δείκτες αξιολογούνται σε εβδομαδιαία βάση και οι θάνατοι ανά εβδομάδα έχουν μειωθεί» δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας, Δημήτρης Παρασκευής.

Την Τετάρτη θα συνεδριάσει η Επιτροπή των Ειδικών, για τη νέα φάση σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων. Όλα τα μέτρα θα επανεξεταστούν τον Σεπτέμβριο, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα παραμείνουν μέχρι το τέλος του 2022 σε αναστολή εργασίας. Η σχετική τροπολογία συζητήθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.

«Είμαστε 10.000 υγειονομικοί σε σχέση με τον περασμένο Μάρτιο. Το προσωπικό πέφτει κάτω από την κούραση. Υπάρχει αυτή τη στιγμή πολυτέλεια να έχουμε 7.500 εργαζόμενους εκτός ΕΣΥ»; είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

«Είναι πιθανόν το φθινόπωρο να πάμε σε τέταρτη δόση. Τι θα κάνουμε; Θα τους πούμε μην το κάνετε;» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Στη διάθεση των ασθενών υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσηση από κορονοϊό είναι από τη Δευτέρα το αντιικό χάπι της Pfizer. Η έναρξη της θεραπείας πρέπει να γίνει εντός 5 ημερών από τη διάγνωση.

Ρεπορτάζ: Σμαράγδα Αγορογιάννη / ertnews.gr

Back to top button