Ελλάδα

Τηγανητή πατάτα από «χρυσάφι» (βίντεο)

Τέλος μπαίνει στη γαρνιτούρα με τηγανιτές πατάτες στα καταστήματα εστίασης. Οι υπέρογκες αυξήσεις σε ηλιέλαιο και ενέργεια, κάνουν απαγορευτικό το κόστος για τα τηγανιτά φαγητά.

Οι εστιάτορες αποφάσισαν να αποσύρουν την πατάτα ως συνοδευτικό, προκειμένου να κρατήσουν όσο γίνεται χαμηλά τα κόστη για τους ίδιους αλλά και για τους πελάτες.

Σε είδος πολυτελείας έχει μετατραπεί η τραγανή, τηγανητή πατάτα, μετά τις αυξήσεις που σημειώνονται στην τιμή του ηλιέλαιου. Οι καταστηματάρχες προσανατολίζονται στο να τις αφαιρέσουν από τις γαρνιτούρες και να τις διαθέτουν μόνο σε μερίδες.

Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στον χώρο της εστίασης με τις ανατιμήσεις των πρώτων υλών που περνούν στους τιμοκαταλόγους των καταστημάτων.

Υπάρχουν όμως και καταναλωτές που δηλώνουν, ότι θα συνεχίσουν να παραγγέλνουν τηγανητές πατάτες και άλλοι λένε ότι θα σταματήσουν την κατανάλωση ,όταν βγαίνουν έξω.

Οι επαγγελματίες αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για τα τηγανητά πιάτα στα καταστήματα τους και ευελπιστούν σύντομα να ισορροπήσει το πρόβλημα των ανατιμήσεων.

ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΦΗ ΦΑΝΑΡΑ

Back to top button