Καστοριά

Ο αντιδήμαρχος Στέλιος Φουλιράς στη συνεδρίαση του Δικτύου Πόλεων με ποντιακές κοινότητες


Η προώθηση της Διεθνούς Αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων, ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση του Δικτύου Πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη χθες Πέμπτη 31 Μαρτίου.
Τον Δήμο Καστοριάς, ο οποίος συμμετέχει στην πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ μαζί με άλλους περίπου 50 Δήμους της χώρας, εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικής Μέριμνας, Καθημερινότητας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη, Στέλιος Φουλιράς.
“Είναι ιστορικό μας χρέος να προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις για τη διατήρηση της ιστορίας του ποντιακού ελληνισμού. Η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας είναι ένας ευγενής στόχος και θα καταβάλλουμε όλες μας τις προσπάθειες για να τον πετύχουμε”, ανέφερε ο κ. Φουλιράς μετά το πέρας της συνεδρίασης, στην οποία κατέθεσε πρόταση για τη διεξαγωγή συνεδρίου στην Καστοριά με θέμα την αναγνώριση της Γενοκτονίας και την προώθηση της λαογραφίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ποντίων.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Β’ Αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Κάρναβου, παρουσία του προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, του Α’ Αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ και Λάζαρου Κυρίζογλου, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, του Προέδρου της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, και εκπροσώπων των Δήμων που συμμετέχουν στο Δίκτυο.

Back to top button