Καστοριά

Τα “Μαθητικά Νέα του 3ου” Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς (φωτο)

Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς με την βοήθεια της δασκάλας τους δημιούργησαν  έντυπη και ηλεκτρονική εφημερίδα με τίτλο: «ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΥ 3ου».

Η δημιουργικότητα της δραστηριότητας βασίστηκε στον θεματικό κύκλο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων «Δημιουργώ και Καινοτομώ- Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία». Η δασκάλα της τάξης  προετοίμασε τους μαθητές και συντόνισε τις ομάδες δράσεις σε όλα τα παραγωγικά στάδια για να απολαύσουμε το τελικό αποτέλεσμα έντυπα αλλά και ηλεκτρονικά. Οι μαθητές μας οργάνωσαν τα περιεχόμενα και με προσωπική συμμετοχή εμπλούτισαν το περιεχόμενο. Έτοιμη η  ηλεκτρονική εφημερίδα του σχολείου μας μέσα από την εφαρμογή του  https://schoolpress.sch.gr/   την οποία μπορείτε να «ξεφυλλίσετε» στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://schoolpress.sch.gr/mathitikanea123/

Τώρα θέλουμε να την γνωρίσουν και άλλοι μαθητές, να διαβαστεί – γιατί αυτή είναι και η αξία μιας εφημερίδας – και από άλλους αναγνώστες μικρούς και μεγάλους από τη στιγμή που θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Η εμπειρία της έκδοσης της σχολικής εφημερίδας ως σχολικής δράσης είναι σπουδαία τόσο για τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται. Το σπουδαιότερο είναι η ενεργή συμμετοχή των ίδιων των μαθητών, οι οποίοι έχουν κατακτήσει τον ψηφιακό γραμματισμό, όμως εξακολουθούν να εργάζονται ομαδικά, να συζητούν, να αναστοχάζονται με την δασκάλα τους πάνω στο πρόγραμμα, στις δραστηριότητες και να αξιολογούν.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στους μαθητές της ΣΤ’ τάξης και στην δασκάλα τους κ. Μαίρη Σημαιοφορίδου για την ολοκλήρωση της αξιόλογης αυτής δράσης και ευχόμαστε να συνεχίσουν έτσι δυναμικά.

Η Διευθύντρια του Σχολείου 

Δρ. Δώρα Τελλίδου – Τζηκαλάγια 

Back to top button