ΑθλητικάΕκδηλώσειςΚαστοριά

Πρόσκληση προς εθελοντές για τον αγώνα ορεινού τρεξίματος “Kastoria View Trail Running”

«Το Αέναον – neverest» είναι Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ Δίκτυο Μονοπατιών) που έχει ως κεντρικούς άξονες – στόχους, τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον και την Αγροδιατροφή.
Γιατί πιστεύουμε ότι μέσα σε αυτά χωρά ολόκληρη η ζωή, έτσι, όπως θα θέλαμε εμείς να την διαμορφώσουμε. Η ζωή, σε έναν τόπο που επιδίωξή μας είναι να γίνει τόπος αθλητικών δραστηριοτήτων. Γιατί θέλουμε ο αθλητισμός να αποτελεί σημαντικό μέρος της κοινωνικής ζωής και της αγωγής των νέων. Όπως οι αρχαίοι πρόγονοί μας, πιστεύουμε ότι η υγεία του σώματος συμβαδίζει με την ψυχική και πνευματική υγεία.
Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να γίνετε αρωγοί τούτης της προσπάθειας.
Στις 5 Ιουνίου 2022, η επιχείρηση οργανώνει αγώνα ορεινού τρεξίματος με την ονομασία «Kastoria View Trail Running». Πρόκειται για έναν αγώνα με δύο διαδρομές, 11 και 25 χιλιομέτρων, στα βουνά της εγγύτερης περιοχής, δίπλα και πολύ κοντά στην πόλη της Καστοριάς.
Επιθυμία μας είναι ο αγώνας να αφήσει καλές εντυπώσεις, τόσο στους αθλητές όσο και στους συνοδούς, καθώς και σε όλους όσους θα βρίσκονται στον χώρο παρακολουθώντας την εξέλιξή του, με στόχο να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός. Ένας θεσμός που χρόνο με τον χρόνο θα μεγαλώνει, θα διευρύνεται, θα γίνεται ολοένα και καλύτερος.
Όμως, για την επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Ειδικότερα του κομματιού εκείνου -των εθελοντών- που έμπρακτα αποδεικνύουν την επιθυμία τους η ζωή να προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα.
« Ο εθελοντής με την δράση του συνιστά μια επιμορφωτική λειτουργία η οποία συνδυάζει «τον έρωτα του ερασιτέχνη, την συνέπεια του επαγγελματία, την πειθαρχία του στρατιώτη και την ανιδιοτέλεια του ανώτερου ανθρώπου». Γιατί «εθελοντισμός είναι η ανιδιοτελής πράξη που μέσα από αυτήν εκείνος που την κάνει δεν προσδοκά ανταλλάγματα, τίτλους, επαίνους, βραβεία και αξιώματα παρά μόνο την χαρά της προσφοράς και ένα άλλο δημόσιο ήθος».
Σας προσκαλούμε, λοιπόν, να προετοιμάσουμε μαζί μια γιορτή, όχι μόνο του αθλητισμού, αλλά της πόλης και των κατοίκων της. Μια γιορτή όλων όσων θέλουν να βλέπουν τις θετικές πλευρές της ζωής με τις ευκαιρίες που αυτή παρουσιάζει, ώστε ο καθένας να δείξει το καλύτερο που έχει και μπορεί να προσφέρει.
Η συνάντησή μας θα γίνει την Δευτέρα 4/4/2022 ώρα 18.30΄ στο κτίριο της αντιδημαρχίας στην κεντρική πιάτσα των ταξί.
Η βοήθεια όλων είναι πολύτιμη.
Σας περιμένουμε

Back to top button