Ελλάδα

Αλλαγές στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης – Πόσο θα διαρκούν

Περισσότερο χρόνο σε ισχύ θα είναι πλέον τα πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού στην Ελλάδα, μετά και τη δημοσίευση της σχετικής ΚΥΑ τη Δευτέρα.

Το πιστοποιητικό νόσησης από 3 μήνες που είναι σήμερα θα έχει διάρκεια 6 μήνες, ενώ το πιστοποιητικό εμβολιασμού από 7 μήνες που είναι σε ισχύ σήμερα θα διαρκεί 9 μήνες, όπως ακριβώς συμβαίνει και στα άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η χώρα μας αποδέχθηκε τη σχετική σύσταση της Κομισιόν, να εναρμονιστούν τα πιστοποιητικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η επέκταση της διάρκειας των πιστοποιητικών αφορά μόνο πιστοποιητικά που είναι τώρα σε ισχύ ή θα εκδοθούν από εδώ και πέρα και όχι για αυτά που έχουν λήξει.

Δηλαδή αν κάποιο έχει λήξει την προηγούμενη εβδομάδα, δεν τον «πιάνει» η συγκεκριμένη απόφαση. Η ΚΥΑ είναι σε ισχύ από τη Δευτέρα 4 Απριλίου.

Αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι ασθενείς με Covid

Αυξημένος ήταν ο αριθμός των νέων διαγνώσεων της Covid-19, καθώς και ο αριθμός των διασωληνωμένων.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τη Δευτέρα 18.425 νέα κρούσματα κορονοϊού σε 99.351 τεστ και 62 θανάτους, ενώ 365 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Ο υπουργός Υγείας, από τη Βουλή, έστειλε νέο μήνυμα στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς λέγοντας πως όσο συνεχίζεται η πανδημία δεν μπορεί οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί να παρέχουν υπηρεσίες.

«Η επιλογή είναι μία, όποιος θέλει να εργάζεται ως υγειονομικός και γιατρός στο εθνικό σύστημα υγείας πρέπει να είναι εμβολιασμένος», είπε ο Θάνος Πλεύρης.

Ρεπορτάζ: Σμαράγδα Αγορογιάννη

ertnews.gr

Back to top button