Κόσμος

Ουκρανία: Στο νοσοκομείο πάνω από 500 ρώσοι στρατιώτες – Τους δηλητηρίασαν ουκρανοί πολίτες

Δύο Ρώσοι στρατιώτες πέθαναν και 28 νοσηλεύονται στην εντατική, μετά από δηλητηριασμένες τοπικές λιχουδιές που τους προσέφεραν Ουκρανοί κοντά στο Χόκοβο, υποστηρίζει η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών.
Οι δύο στρατιώτες της 3ης Μεραρχίας Μηχανοκίνητων πέθαναν αμέσως μόλις έφαγαν τις λιχουδιές που τους προσέφεραν οι πολίτες του Ίζιουμ. Παράλληλα, 28 νοσηλεύονται στην εντατική, ενώ εκατοντάδες άλλοι έχουν νοσήσει σοβαρά αφότου ήπιαν δηλητηριασμένο αλκοόλ που τους έδωσαν πολίτες.

Σύμφωνα με την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών, «οι Ουκρανοί αντιστέκονται στους κατακτητές με όλα τα διαθέσιμα μέσα. Σύμφωνα με διαθέσιμες πληροφορίες, κάτοικοι της περιοχής Ιζίουμ στο Χάρκοβο “περιποιήθηκαν” Ρώσους από την 3η Μεραρχία με δηλητηριασμένες πίτες. Ως αποτέλεσμα, δύο κατακτητές πέθαναν αμέσως και άλλοι 28 μεταφέρθηκαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Η κατάστασή τους είναι προς διευκρίνιση».

Παράλληλα, αναφέρει η υπηρεσία, περίπου 500 στρατιώτες της ίδιας ρωσικής μεραρχίας βρίσκονται σε νοσοκομεία εξαιτίας σοβαρής δηλητηρίασης με αλκοόλ από άγνωστη προέλευση.

Η δηλητηρίαση έρχεται να προστεθεί στις προσπάθειες των Ουκρανών να ανακαταλάβουν τις πόλεις τους.

Την ίδια ώρα, η Ρωσία, μετά από έξι εβδομάδες πολιορκίας του Κιέβου, στρέφει την προσοχή της στο Ντονμπάς.

Ωστόσο, το Χάρκοβο θεωρείται πολύ κομβικό για τη Ρωσία, καθώς διαθέτει στρατηγική σημασία. Εφόσον καταληφθεί, θα επιτρέψει στα ρωσικά στρατεύματα να το χρησιμοποιήσουν ως βάση για συνεχείς επιθέσεις στο Ντομπάζ, ενώ θα ήταν εύκολος ο ανεφοδιασμός, αφού η πόλη βρίσκεται κοντά στα ρωσικά σύνορα. Παράλληλα, ο έλεγχος της περιοχής θα επέτρεπε στους Ρώσους να συντονιστούν με τις αυτονομιστικές δυνάμεις για να διασπάσουν το ανατολικό μέτωπο και να απομονώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις που βρίσκονται στο Νότο απ’ αυτές που πολεμούν στον Βορρά.

ΑΠΕ

Back to top button