Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Τα αποτελέσματα του 3ου Περιφερειακού Διαγωνισμού Ορθογραφίας Δυτ.Μακεδονίας – Οι επιτυχίες μαθητριών από την Καστοριά

Μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής παύσης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 3ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Ορθογραφίας Δυτικής Μακεδονίας για μαθητές Γ΄ Γυμνασίου, τον οποίο συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Καστοριάς, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης, η Ένωση Φιλολόγων Φλώρινας και ο Δήμος Φλώρινας.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Απριλίου 2022 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δ. Φλώρινας με τη συμμετοχή εικοσιοκτώ (28) μαθητών, οι οποίοι είχαν προκριθεί από τους Τοπικούς Διαγωνισμούς Ορθογραφίας της Φλώρινας, της Κοζάνης και της Καστοριάς.

Οι προκριθέντες μαθητές προσήλθαν με συνέπεια και επέδειξαν υψηλό επίπεδο γνώσεων και ευγενή άμιλλα και διαγωνίστηκαν στην ορθογραφία, την ετυμολογία, την ερμηνεία και τον σχηματισμό πρότασης με λέξεις, οι οποίες επιλέχθηκαν με κλήρωση από τράπεζα λέξεων .

Από τη βαθμολογία όλων των επιπέδων προέκυψε η παρακάτω δεκάδα (με σειρά κατάταξης):

1. Κοκκίνου Ευαγγγελία (1ο Γυμνάσιο Κοζάνης)

2. Αμανατίδου Αναστασία (Γυμνάσιο Μεσοποταμίας)

3. Γιδάς Χαράλαμπος (2ο Γυμνάσιο Φλώρινας)

4. Διακοπούλου Πολυτίμη (Μουσικό Γυμνάσιο Καστοριάς)

5. Μήλιου Κατερίνα (6ο Γυμνάσιο Κοζάνης)

6. Γρηγοριάδου Μαριάνθη – Ελένη (Μουσικό Γυμνάσιο Καστοριάς)

7. Αριτζάκη Δέσποινα (Γυμνάσιο Φιλώτα)

8. Παπαδημητρίου Ελισάβετ – Ευθυμία (1ο Γυμνάσιο Κοζάνης)

9. Αβραμίδου Αφροδίτη (3ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας)

10. Φίσκα Μυρτώ (1ο Γυμνάσιο Φλώρινας)

Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν αναμνηστικά δώρα ενώ τους απονεμήθηκε και αναμνηστικό δίπλωμα. Οι τρεις πρώτοι μαθητές έλαβαν δώρα από τον χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας, χορηγία του κ. Κοσμά Πασχαλίδη.

Τόσο οι διακριθέντες όσο και όλοι οι συμμετέχοντες είναι άξιοι συγχαρητηρίων για την προσπάθεια που κατέβαλαν. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς το γεγονός ότι τόσοι μαθητές από κάθε γωνιά της Καστοριάς, της Κοζάνης και της Φλώρινας αφιερώνουν μέρος του πολύτιμου ελεύθερου χρόνου τους προκειμένου να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Τους ευχαριστούμε και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία.

Ως διοργανωτές οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Σύλλογο Καθηγητών Πληροφορικής για την τεχνική βοήθεια, και, ιδιαίτερα, τον κ. Παπαχαρίση Σπυρίδωνα για την επιμέλεια της αφίσας και τους κ.κ. Στυλιάδη Κων/νο και Δράγου Ευαγγελία για την τεχνική υποστήριξη στην καταχώριση και έκδοση των αποτελεσμάτων. Ακόμη, ευχαριστούμε θερμά τις φιλολόγους κ.κ. Ζυγούρη Ελισάβετ, Κοζίδη Κατερίνα, Μπαλτατζή Αγγελική και Τσιπλάκη Ελένη που συμμετείχαν στην κριτική επιτροπή του Διαγωνισμού και συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή του.

Επιπλέον, ευχαριστούμε τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Βόσδου Σωτήριο για την προσφορά αναμνηστικών δώρων στους φιλοξενούμενους, τον Δήμο Φλώρινας για την κάλυψη σημαντικού μέρους των εξόδων και τον Α.Η.Σ. Μελίτης για τη σημαντική οικονομική βοήθεια που μας παρείχε. Ιδιαιτέρες ευχαριστίες οφείλουμε στον κ. Κοσμά Πασχαλίδη για τη γενναιόδωρη προσφορά των δώρων που απονεμήθηκαν στους τρεις πρώτους μαθητές.

Θα ήταν σημαντική παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε τους φιλολόγους των Γυμνασίων των Π.Ε. Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας που για τρίτη χρονιά και παρόλες τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες εξαιτίας της πανδημίας ανταποκρίθηκαν με προθυμία στην πρόσκλησή μας και προετοίμασαν με ζήλο και αποτελεσματικότητα τους συμμετέχοντες μαθητές.

Τέλος, ευχαριστούμε όλους όσοι στήριξαν και ενίσχυσαν ηθικά τους διαγωνιζόμενους μαθητές με την παρουσία τους στον Διαγωνισμό.

Οι μεγαλύτερες ευχαριστίες ανήκουν φυσικά στους ίδιους τους μαθητές που συμμετείχαν σε αυτόν τον 3ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Ορθογραφίας. Τους ευχαριστούμε και τους συγχαίρουμε θερμά.

Back to top button