Ελλάδα

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Λιβαδάκι Ηλείας – Εκκενώθηκε το χωριό (βίντεο)

Τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη που άρχισαν τις εναέριες ρίψεις και με επίγειες δυνάμεις που ξεπερνούν τους 100 πυροσβέστες με περίπου 40 οχήματα της Πυροσβεστικής πολλές υδροφόρες και μηχανήματα του Δήμου προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Λιβαδακίου του Δήμου – Ανδρίτσαινας – Κρεστένων από νωρίς χθες το βράδυ. Αυτην την ώρα το μέτωπο εκτείνεται σε μεγάλη απόσταση ωστόσο δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Τη νύχτα εξάλλου μία από τις εστίες της φωτιάς ήταν πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή για αυτό και ζητήθηκε προληπτικά η εκκένωση του χωριού Λιβαδάκι ενώ μια άλλη εστία έκαιγε πυκνή δασική έκταση πάνω από την μεγάλη κοινότητα της Καλλιθέας.

“Ήταν άγρια η νύχτα που ζήσαμε χθες, ήταν πολυ επικίνδυνη η κατάσταση. Ευτυχώς κάηκε μόνο δασική έκταση, δεν κινδύνευσε σπίτι, ούτε κάηκαν καλλιέργειες” είπε ο αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Ι. Δαγκαρης μιλώντας στην εκπομπή “Από τις 6”. Ερωτηθείς για το πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά εκάνε λόγο για περίεργες συνθήκες καθώς το πρώτο μέτωπο που ξέσπασε τιθασεύτηκε άμεσα, όμως ξαφνικά εκδηλώθηκε ένα δεύτερο προκαλώντας όλη αυτήν την καταστροφή. “Πάντα πηγαίνει το μυαλό μας στη σκέψη να προκλήθηκε εσκεμμένα ωστόσο πρέπει πάντα και όλοι οι κάτοικοι να είναι προσεκτικοί κατά την καύση κλαδιών” είπε και πρόσθεσε πως το βουνό πίσω από τους οικισμούς έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά.

Κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να περιορίσουν την φωτιά μακριά από τις κατοικημένες περιοχές.

Ρεπορτάζ Χρίστος Πλευριάς

ertnews.gr

Back to top button