ΑθλητικάΚόσμος

Μεξικανή υπάλληλος στο Μουντιάλ 2022 γλίτωσε 7ετή φυλάκιση και 100 μαστιγώματα!

Δικαστήριο στο Κατάρ απέσυρε τις κατηγορίες εναντίον μιας Μεξικανής υπαλλήλου της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, η οποία κατηγορήθηκε για εξωσυζυγική σχέση, που τιμωρείται με φυλάκιση, καθώς ισχυρίσθηκε ότι έπεσε θύμα επίθεσης από άγνωστο άνδρα.

Η είδηση δόθηκε στην δημοσιότητα από την μεξικανική κυβέρνηση και αφορά στην Πάολα Σκιετεκάτ, η οποία κατήγγειλε τον Ιούνιο του 2021 ότι δέχθηκε επίθεση από έναν αλλοδαπό άνδρα, που μπήκε στο διαμέρισμά της στο Κατάρ με την βία. Σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία και δεδομένου ότι ο άνδρας υποστήριξε πως είχε δεσμό με την Σκιετεκάτ, η 28χρονη Μεξικανή υπάλληλος, ήταν αντιμέτωπη με επταετή φυλάκιση και 100 κτυπήματα με μαστίγιο! Και τελικά, αποφάσισε να εγκαταλείψει το Κατάρ.

Μετά από πολλές ακροάσεις, ένας δικαστής αποφάσισε την Κυριακή (03/04) να «τερματίσει την ποινική διαδικασία», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού, σε σχετική ανακοίνωση.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στις Αρχές και η ειδική για τα δικαιώματα των γυναικών της ΜΚΟ Human Rights Watch, Ρόθα Μπέγκουμ, κάλεσε τους αρμόδιους φορείς «να διασφαλίσουν ότι δεν θα απαγγελθούν κατηγορίες και ότι η υπόθεση έχει κλείσει οριστικά».

Το ζήτημα που προέκυψε με την περίπτωση αυτή, προκαλεί φόβους για τις γυναίκες που θα παρακολουθήσουν το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA σε μια αραβική χώρα (18 Νοεμβρίου έως 21 Δεκεμβρίου) και κατά την διάρκεια του οποίου, αναμένονται περίπου 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καλεί το Κατάρ να καταργήσει τον νόμο που ποινικοποιεί το σεξ εκτός γάμου, να παράσχει περισσότερη υποστήριξη στις γυναίκες που καταγγέλλουν βία και να εκπαιδεύσει σχετικά, την αστυνομία και τους δικαστές.

Οι μεξικανικές αρχές, διευκρινίζουν ότι λόγω των «πολιτιστικών» και «νομικών» διαφορών με το εμιράτο, επεξεργάζονται μια «στρατηγική προληπτικής προστασίας» για τους φιλάθλους που σχεδιάζουν να πάνε εκεί.

ΑΠΕ

Back to top button