Κόσμος

Μπαράζ απελάσεων Ρώσων διπλωματών από Γαλλία και Γερμανία

Τις επόμενες ημέρες 40 ρώσοι διπλωμάτες που υπηρετούν στην πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Βερολίνο θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα, καθώς χαρακτηρίστηκαν «ανεπιθύμητα πρόσωπα» τα οποία «εργάζονται εδώ εναντίον της ελευθερίας μας και της συνοχής της κοινωνίας μας», δήλωσε πριν από λίγο η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ. «Δεν θα το ανεχτούμε άλλο αυτό», τόνισε.

Η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης έχει ήδη κοινοποιηθεί στον ρώσο πρέσβη Σεργκέι Νετσάγιεφ και οι εν λόγω διπλωμάτες έχουν πέντε ημέρες προθεσμία προκειμένου να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Τριάντα πέντε Ρώσους διπλωμάτες θα απελάσει το Παρίσι

Τριάντα πέντε Ρώσους διπλωμάτες θα απελάσει η Γαλλία. Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, θα απελαθούν 35 Ρώσοι που έχουν διπλωματικό καθεστώς.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε να απελάσει πολλούς Ρώσους εργαζόμενους με διπλωματικό καθεστώς των οποίων οι δραστηριότητες είναι αντίθετες προς τα συμφέροντα ασφαλείας της Γαλλίας.

“Η ενέργεια αυτή εντάσσεται σε μια ευρύτερη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία”, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου. “Η πρώτη ευθύνη της Γαλλίας είναι πάντα να εγγυάται την ασφάλεια των Γάλλων και των Ευρωπαίων”, τονίζεται.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Γαλλία θα απελάσει 35 Ρώσους διπλωμάτες “των οποίων οι δραστηριότητες είναι αντίθετες προς τα συμφέροντα (της)”.

ΑΠΕ

Back to top button