Ελλάδα

Παπανικολάου: Καταστράφηκε η πτέρυγα covid – Ένας νεκρός και δύο βαριά τραυματίες

Ολοσχερώς καταστράφηκε από την πυρκαγιά η Β´ Πνευμονολογική πτέρυγα του νοσοκομείου Παπανικολάου, στη Θεσσαλονίκη. Από το συμβάν έχασε τη ζωή του ένα άτομο, ενώ άλλοι δύο είναι βαριά τραυματίες με πολλαπλά εγκαύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr η πυρκαγιά πιθανότατα εκδηλώθηκε από τσιγάρο που άναψε ασθενής στη συγκεκριμένη πτέρυγα, στην οποία υπάρχουν αρκετά εύφλεκτα υλικά, καθώς παρέχεται οξυγόνο σε ασθενείς με covid.

Το άτομο που εντοπίστηκε απανθρακωμένο πιθανότατα είναι το ίδιο που άναψε το τσιγάρο, ενώ αρμόδιες πηγές επισημαίνουν στο ThessToday.gr ότι υπάρχουν ακόμη δύο βαριά τραυματίες με πολλαπλά εγκαύματα, ενώ ακόμη τέσσερις νοσηλεύονται με ελαφρά τραύματα.

Στη συγκεκριμένη πτέρυγα νοσηλεύονταν 22 ασθενείς, ενώ συνολικά μεταφέρθηκαν 45 ασθενείς σε άλλες κλινικές της Θεσσαλονίκης.

Συντονιστής επιχειρήσεων: «Αναπτύχθηκε μεγάλο πυροθερμικό φορτίο»

Τα αίτια της φωτιάς στην Β’ Πνευμονολογική πτέρυγα του Παπανικολάου ερευνά το ανακριτικό γραφείο της διοίκησης της Πυροσβεστικής στη Θεσσαλονίκη, με τον συντονιστή επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας – Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υποστράτηγο Μάριος Αποστολίδη, να τονίζει ότι «μέσα στο θάλαμο που ξεκίνησε η φωτιά αναπτύχθηκε μεγάλο πυροθερμικό φορτίο».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΧΑΪΝΑ

«Ήταν πολύ δύσκολη η πυρκαγιά, είχαμε μεγάλη κινητοποίηση 11 οχήματα με 30 άνδρες, με δύο ειδικά οχήματα κλιμακοφόρα και με ένα όχημα συσκευών αναπνευστικών. Εμείς ειδοποιηθήκαμε γύρω στις 09.02 και μέσα σε 15 λεπτά άμεση τα τρία πρώτα οχήματα ήταν στο νοσοκομείο», δήλωσε ο κ. Αποστολίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η η πυρκαγιά ξέσπασε σε δωμάτιο της Β’ Πνευμονολογικής κλινικής, όπου νοσηλεύονταν τρία άτομα.

«Έγιναν συντονισμένες ενέργειες και με τη βοήθεια του νοσηλευτικού προσωπικού του Παπανικολάου μπορέσαμε να διασώσουμε από τους δύο ορόφους περίπου 38 άτομα», ανέφερε, ενώ εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για την άμεση αντίδραση της Πυροσβεστικής, απέναντι σε μία δύσκολη πυρκαγιά σε χώρο με πολλά εύφλεκτα υλικά.

«Γέμισε όλο το κτήριο με καπνούς και έτσι δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο το έργο», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι «δυστυχώς μέσα στον θάλαμο που ξεκίνησε η πυρκαγιά βρέθηκε ένα άτομο απανθρακωμένο, έχουμε ακόμη δύο εγκαυματίες, ένας διασωληνωμένος και ένας πιο ελαφριά».

Ο ίδιος συνεχίζοντας επισήμανε ότι στον 2ο όροφο -από όπου ξεκίνησε η φωτιά- νοσηλεύονταν συνολικά 23 ασθενείς, ενώ στον 3ο όροφο 13 ασθενείς. «Όλοι αυτοί απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική και με το προσωπικό του νοσοκομείου, ήταν μια δύσκολη επιχείρηση», δήλωσε, ενώ πρόσθεσε ότι «οι εγκαυματίες ήταν από τον ίδιο θάλαμο που ξεκίνησε το συμβάν».

Σύμφωνα με τον υποστράτηγο αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία των καταθέσεων για το περιστατικό.

Back to top button