Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Συνάντηση της Μαρίας Νάτσιου με τη Σοφία Βούλτεψη για το Σχέδιο Εθνικής Στρατηγικής για την Ένταξη

Κλιμάκιο της Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας με Επικεφαλής την Γραμματέα Μαρία Νάτσιου επισκέφθηκε την Υφυπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου Σοφία Βούλτεψη και ενημερώθηκε μεταξύ άλλων για το Σχέδιο Εθνικής Στρατηγικής για την Ένταξη που παρουσιάζεται σήμερα στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.
Η νέα Εθνική Στρατηγική περιλαμβάνει τέσσερις βασικούς πυλώνες:
(α) Προ-ένταξη των αιτούντων άσυλο για την ομαλή μετάβαση των ενηλίκων στην επαγγελματική ζωή και των ανηλίκων από την άτυπη στην τυπική εκπαίδευση, χωρίς διακρίσεις. Προάσπιση δικαιωμάτων και προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής και του Κράτους Δικαίου. Πρόληψη και αποτελεσματική προστασία από κάθε μορφή βίας.
(β) Κοινωνική ένταξη των δικαιούχων διεθνούς προστασίας με ανάπτυξη εντατικών προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης για την διευκόλυνση της πρόσβασης των δικαιούχων στην αγορά εργασίας. Προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής.
(γ) Πρόληψη και αποτελεσματική προστασία από κάθε μορφή βίας, εκμετάλλευσης και κακοποίησης με ενίσχυση των μηχανισμών αναφοράς και
(δ) Παρακολούθηση και εποπτεία της ενταξιακής πορείας μέσω κοινώς αποδεκτών και συγκρίσιμων δεικτών.

 

 

Back to top button