ΑθλητικάΚαστοριάΠρόσωπα

Συνέντευξη με τον πρώτο σκόρερ της Μικτής Κ-17 ΕΠΣ Καστοριάς, Κοσμά Κυριακού

Κοσμάς Κυριακού: Κρατήστε το όνομα του. Ένα αυθεντικό ταλέντο με κύριο προσόν την ωριμότητά, που μαζί με την τεχνική του και τα γκολ καθοδηγεί την μικτή ομάδα Κ-17 της ΕΠΣ Καστοριάς.

Ο 16χρονος ποδοσφαιριστής του ΑΟ Κάστωρ και βασικό στέλεχος της Μικτής Κ-17 ΕΠΣ Καστοριάς, διακρίνεται για την μαχητικότητά του αλλά κυρίως για το ταλέντο του και την ευχέρεια στο σκοράρισμα.

Ο λόγος για τον Κοσμά Κυριακού. Ένα νεαρό παιδί, που δουλεύει πολλές ώρες στο γήπεδο. Η σχέση του με το ποδόσφαιρο ξεκίνησε σε ηλικία περίπου 8 ετών στα τμήματα υποδομής του Μεγ. Αλεξ. Καλλιθέας, στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Κρόνο, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια βρίσκεται στον ΑΟ Κάστωρ συμμετέχοντας βασικός στο πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Καστοριάς.

Παράλληλα, για δύο χρόνια ήταν και βασικό στέλεχος στην Μικτή Κ-15 και φέτος στην Κ-17.

Ο Κοσμάς Κυριακού έχει μία ιδιαίτερη σχέση με τα αντίπαλα δίκτυα, αν και μεσοεπιθετικός μιας και είναι ο πρώτος σκόρερ στον όμιλο της Μικτής Κ-17 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα προεπιλογής, έχοντας σημειώσει τα 7 από τα 8 γκολ που έχει πετύχει φέτος η ομάδα, ενώ με τα χρώματα του Κάστορα στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας έχει σημειώσει  ακόμη 4 γκολ.

Η πορεία του, η ευελιξία του και η ευχέρεια στο σκοράρισμα στους αγώνες ,όπως ήταν φυσικό έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των Ομοσπονδιακών προπονητών Εθνικών ομάδων, αλλά και άλλων σκάουτερ .

Ο «Κοσμούλης» όπως τον αποκαλούν οι συμπαίκτες και οι φίλοι του μίλησε στο sentranews.gr, για τους στόχους και τις φιλοδοξίες του.

-Τι τάξη πηγαίνεις σχολείο και αν προλαβαίνεις λόγω υποχρεώσεων  και με την Μικτή ομάδα να τα συνδυάζεις και τα δύο;

Πηγαίνω Β’ Λυκείου. Η αλήθεια είναι ότι δεν τα πάω καλά με τα μαθήματα στο σχολείο , παρόλα αυτά προσπαθώ όσο μπορώ να συνδυάσω και τα δύο.

-Σε ποια θέση κυρίως αγωνίζεσαι και αν είναι αυτή που σε αντιπροσωπεύει

Αγωνίζομαι ως 10άρι και νομίζω ότι είναι αυτή που με αντιπροσωπεύει καλύτερα. Ωστόσο, αν χρειαστεί δεν έχω πρόβλημα να αγωνιστώ και σε άλλη θέση που θα με βάλει για λόγους τακτικής ο προπονητής μου, κάτι άλλωστε που έχει συμβεί.

Πως βλέπεις  την πορεία της ομάδας σου  του ΑΟ Κάστωρ στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας  αλλά και την πορεία της Μικτής Κ-17 στην οποία είσαι και πρώτος σκόρερ;

Ο ΑΟ Κάστωρ είναι από τις πιο νεανικές ομάδες στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας και διαθέτει στις τάξεις της αρκετούς ποδοσφαιριστές με πολύ ταλέντο και όρεξη για ποδόσφαιρο. Η αλήθεια είναι ότι λόγω απειρίας δεν ξεκινήσαμε καλά στο πρωτάθλημα, αλλά στη συνέχεια η ομάδα δέθηκε και ήρθαν πολλά θετικά αποτελέσματα. Ωστόσο, όμως νομίζω ότι η βαθμολογική θέση μας αδικεί, χάσαμε άδικα κάποιους βαθμούς.

Για το πρωτάθλημα των Μικτών έχουμε μία πολύ καλή πορεία και μάλιστα υπάρχουν ακόμα ελπίδες για πρόκριση. Παρά το άσχημο ξεκίνημα με τα συνεχόμενα δυο εκτός έδρας παιχνίδια καταφέραμε με πολύ δουλειά και συνέπεια να τρέξουμε ένα σερί 4ων νικών και να δείξουμε τον πραγματικό χαρακτήρα μας ως ομάδα!

Όμως πιστεύω ότι έτσι όπως ήταν φέτος   δομημένη η διοργάνωση, κάποιες ομάδες αδικεί και κάποιες ευνοεί, αφού δεν υπήρχε β’ γύρος.

Από την πλευρά μας μαζί με την βοήθεια των προπονητών και την στήριξη της διοίκησης προσπαθήσαμε όλοι μαζί, για το καλύτερο.

 -Δύο λόγια για τους προπονητές σου, πρώτα στον ΑΟ Κάστωρ και μετά των Μικτών

Είναι πολύ ικανοί προπονητές με πολλές γνώσεις τις οποίες προσπαθούν να τις μεταφέρουν σε εμάς, τους ευχαριστούμε πολύ για την επιμονή και την υπομονή που δείχνουν μαζί μας.

-Πως αισθάνεσαι που είσαι πρώτος σκόρερ και μάλιστα με 7 γκολ στην Μικτή ομάδα;

Αισθάνομαι χρήσιμος για την ομάδα μου , όπως χρήσιμος είναι και ο τερματοφύλακας και ο αμυντικός και ο κεντρικός και όλοι μου οι συμπαίκτες. Είμαστε ομάδα!

Μου αρέσει να αγωνίζομαι πίσω από τον επιθετικό σε έναν λίγο πιο ελεύθερο ρόλο, καθώς έτσι αισθάνομαι αρκετά απειλητικός . Μπορεί να διαθέτω την ικανότητα να σκοράρω, ωστόσο όμως το γκολ θέλει και τύχη και φυσικά την συνεργασία των συμπαικτών. Αυτοί ήταν οι δημιουργοί και εγώ ο εκτελεστής.

-Ανέφερε μια ευχάριστη και μία δυσάρεστη στιγμή που είχες φέτος

Πιστεύω ότι το πρώτο γκολ που σημείωσα στο ματς με την Φλώρινα ήταν η πιο ευχάριστη ανάμνησή μου, ενώ η πιο δυσάρεστη η ήττα στο πρώτο ματς των Μικτών ομάδων στην Κοζάνη που είχαμε καλή εικόνα αλλά δυστυχώς δεν συνδυάστηκε με θετικό αποτέλεσμα.

 

-Ποιον ποδοσφαιριστή έχεις ίνδαλμα και τι ομάδα είσαι;

Αγαπημένος παίκτης μου Kevin De Bruyne και ομάδα Λίβερπουλ

 

 -Από το σπίτι οι γονείς σου  σε στηρίζουν  σ’ αυτό που κάνεις ;

Οι γονείς μου είναι πάντα δίπλα μου και με βοηθάνε να κάνω αυτό που αγαπάω.

 –Έχεις αποφασίσει τι θα ακολουθήσεις   όσον αφορά την εκπαίδευση, ποιοι είναι οι στόχοι σου;

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν  κατευθύνσεις που μου αρέσουν , αλλά δεν είναι κάτι ξεκάθαρο απόλυτα

 

– Στο ποδόσφαιρο τι φιλοδοξίες έχεις. Μέχρι που θα ήθελες να φτάσεις

Όπως κάθε ποδοσφαιριστής σε αυτή την ηλικία έχει στόχους, φιλοδοξίες και όνειρα .Εύχομαι  να είμαι υγιής  χωρίς τραυματισμούς και με πολύ δουλειά βήμα , βήμα να φτάσω όσο ψηλότερα μπορώ!

sentranews.gr

 

Back to top button