ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Καστοριά: «Κατανοώντας τον Αυτισμό» (φωτογραφίες)

https://blogs.sch.gr/gymeekas/files/2022/04/IMG-58d5a8531aace8246683b20018e42518-V.jpg

Με μεγάλη επιτυχία και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας έναντι του covid 19, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022, Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, με θέμα: «Κατανοώντας τον Αυτισμό», που διοργάνωσε το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Καστοριάς, με την στήριξη του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Καστοριάς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού.

Την εκδήλωση παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Καλλίνικος, ο Βουλευτής την ΝΔ κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, ο Περιφερειακός Δ/ντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Δυτ. Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Μαρδίρης, ο Οργανωτικός Συντονιστής του ΠΕΚΕΣ Δ. Μακεδονίας κ. Ιωάννης Σούλιος, η Συντονίστρια Εκπ/κού Έργου Ειδικής Αγωγής και  Ενταξιακής Εκπ/σης του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Μακεδονίας κα Νιάκα Ευγενία, η Προϊσταμένη του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Καστοριάς κα Λούδα Θεοδότα, η Διευθύντρια της Β/θμιας Εκπ/σης Καστοριάς κα Βασιλειάδου Όλγα, ο  Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σης Καστοριάς κ. Ξανθόπουλος Αναστάσιος, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δημήτριος Σαββόπουλος, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κα Κ. Κυριακίδου,  , Διευθυντές σχολικών μονάδων ΠΕ Καστοριάς, εκπαιδευτικοί, γονείς και πλήθος κόσμου.  Μήνυμα μετέφεραν εκ μέρους του Δημάρχου Καστοριάς ο αντιδήμαρχος κ.Σωκράτης Πέλκας και εκ μέρους της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ο εκπαιδευτικός κ. Τίγκας Θεόδωρος.

Οι Εισηγητές και οι Εισηγήτριες κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων με τη θεματολογία και την παρουσίαση των Εισηγήσεών τους.

Ο κ. Τζιλίνης Αναστάσιος, Δ/ντής ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Καστοριάς, αφού ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι παρευρέθηκαν, αναφέρθηκε στην Ένταξη Ατόμων με Αυτισμό στο Σχολικό Περιβάλλον, η κα Χατζηκεβορκιάν Ελισάβετ, Κοινωνική Λειτουργός ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Καστοριάς, μίλησε  για την Οικογένεια και τον Αυτισμό και η κα Δέλλιου Μαρίνα, Ψυχολόγος ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Καστοριάς, για τον Αυτισμό και το Στίγμα.

Το Έργο του Κέντρου Ημέρας για παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες με διαταραχή στο φάσμα του Αυτισμού Ν. Καστοριάς και τη Σύνδεση ατόμου με Αυτισμό με την Κοινότητα παρουσίασαν οι κυρίες Παπουτσάκη Μαρία, Ψυχολόγος και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου και Τσιάκα Φωτεινή, Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου. Η Περιφερειακή Συντονίστρια SOH Δυτικής Μακεδονίας, Κολλήγα Χρυσούλα, ανέπτυξε  το   Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Special Olympics Hellas και ο κ. Κωνσταντίνος Σαββίδης, Λογοθεραπευτής -Μουσικοθεραπευτής, παρουσίασε μια διαφορετική προσέγγιση μέσα από τη Μουσικοθεραπεία.

Στο φουαγιέ του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στη μικρή έκθεση πασχαλινών κατασκευών των μαθητών/τριών του σχολείου, αλλά και να παραλάβουν ένα αναμνηστικό δώρο και κέρασμα από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Καστοριάς.

 Ο Διευθυντής του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Καστοριάς

 Τζιλίνης  Αναστάσιος

https://www.tzikalagias.gr/wp-content/uploads/2022/04/5-5-1024x768.jpghttps://www.tzikalagias.gr/wp-content/uploads/2022/04/4-5-1024x768.jpghttps://www.tzikalagias.gr/wp-content/uploads/2022/04/3-5-1024x768.jpghttps://www.tzikalagias.gr/wp-content/uploads/2022/04/2-6-1024x768.jpghttps://blogs.sch.gr/gymeekas/files/2022/04/FB_IMG_16494411216581556.jpg

https://blogs.sch.gr/gymeekas/files/2022/04/IMG_20220407_170944.jpg

Το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Ελένης Ψωμαδάκη στο δελτίο ειδήσεων του ΔΙΚΤΥΟ1:

 

 

 

 

Back to top button