Καστοριά

Πάτρα: Εισαγγελική έρευνα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Νέα ιατροδικαστική εξέταση για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της 3,5 ετών Μαλένας, τον Ιούλιο του 2019 και της 6 μηνών Ίριδας, το Μάρτιο του 2021, παρήγγειλαν οι εισαγγελείς που ανέλαβαν την έρευνα, προκειμένου να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγαν από τη ζωή τα δύο κοριτσάκια, μετά τα νέα δεδομένα.

Στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου έχουν ζητήσει να συνταχθεί από την αρχή, νέα ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια των δύο θανάτων, που σημειώθηκαν σε διάστημα 20 μηνών, εξετάζοντας όλα τα δεδομένα, όπως και το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Όπως τονίζεται, στους εισαγγελείς θα πρέπει να διαβιβαστούν οι πλήρεις ιατρικοί φάκελοι, οι διαγνώσεις των θεραπόντων γιατρών και τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί η άτυχη Μαλένα. Να σημειωθεί ότι ο θάνατος της μικρής είχε αποδοθεί σε ηπατική ανεπάρκεια.

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση της Ίριδας, η οποία πέθανε στο σπίτι του ζευγαριού, στην Πάτρα, θα αναζητηθούν οι κλήσεις στο ΕΚΑΒ για τη διακομιδή της όπως και τα σχετικά έγγραφα του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε.

Οι δύο εισαγγελείς ξεκινούν και νέο γύρο καταθέσεων καλώντας και πάλι όλα τα πρόσωπα που έχουν εξεταστεί από την Αστυνομία ως μάρτυρες, ανάμεσά τους γιατροί και νοσηλευτές.
Σημειώνεται πως τη συνέχεια αναμένεται να κληθούν τα άτομα από το συγγενικό περιβάλλον του ζευγαριού.

ΑΠΕ 

Back to top button