Αθλητικά

Αυτές είναι οι τρεις πιθανές παγκόσμιες πρωταθλήτριες

Βραζιλία, Αργεντινή και Γαλλία είναι -κατά σειρά- τα τρία φαβορί για να κατακτήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο στις 18 Δεκεμβρίου στο Κατάρ. Αυτό ανέδειξε στατιστική ανάλυση για τον υπολογισμό των πιθανοτήτων καθεμιάς από ομάδες που προκρίθηκαν, ενώ απομένουν 223 ημέρες για την έναρξη του κορυφαίου τουρνουά ποδοσφαίρου στον κόσμο.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Αργεντινής marketing registrado, οι παράγοντες που λήφθηκαν υπόψη κατά την ανάλυση, ήταν ο σχηματισμός των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η κατάταξη της FIFA και οι πιθανές διασταυρώσεις στα νοκ άουτ παιχνίδια.

Η Βραζιλία, αήττητη στα προκριματικά της Νότιας Αμερικής με 14 νίκες σε 17 αγώνες, είναι το κορυφαίο φαβορί με 26,35% των πιθανοτήτων. Βρίσκεται στον 7ο όμιλο με τη Σερβία, την Ελβετία και το Καμερούν.

Πίσω της ακολουθεί, η εθνική Αργεντινής, επίσης αήττητη στα προκριματικά της Νότιας Αμερικής (11 νίκες και 6 ισοπαλίες), με 18,41% πιθανότητες. Είναι στον ίδιο όμιλο (3ο) με Μεξικό, Πολωνία και Σαουδική Αραβία.

Το «βάθρο» των φαβορί κλείνει η σημερινή πρωταθλήτρια, Γαλλία, με την 14,32% των πιθανοτήτων, ενώ βρίσκεται στον 4ο όμιλο με  Δανία, Τυνησία και τη νικήτρια από τα play off: Αυστραλία/Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ή Περού.

Σύμφωνα με την ίδια ανάλυση, κατά φθίνουσα σειρά, ακολουθούν το Βέλγιο, η Ισπανία, η Αγγλία, η Γερμανία, η Πορτογαλία, η Ολλανδία και η Δανία.

ΑΠΕ

Back to top button