Κόσμος

Πυροβολισμοί με πολλά θύματα στη Νέα Υόρκη

Τουλάχιστον 13 τραυματίες από πυροβολισμούς σε σταθμό του μετρό της Νέας Υόρκης στο Μπρούκλιν

Πολλοί άνθρωποι δέχθηκαν πυρά και τουλάχιστον 13 τραυματίστηκαν σε ένα συμβάν που συνέβη σήμερα το πρωί (τοπική ώρα ΗΠΑ) σε έναν σταθμό του μετρό της Πόλης της Νέας Υόρκης όπου οι αρχές εντόπισαν εκρηκτικούς μηχανισμούς που δεν πυροδοτήθηκαν, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία.

Το περιστατικό συνέβη στον σταθμό του μετρό 36th Street στο Σάνσετ Παρκ του Μπρούκλιν, σύμφωνα με ειδησεογραφικά ΜΜΕ. Το CNN και άλλα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι πυροβολήθηκαν, επικαλούμενα πηγές της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης.

Δεν είναι προς το παρόν σαφές εάν ο αριθμός των τραυματιών περιλαμβάνει και αυτούς που πυροβολήθηκαν.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης δήλωσε στο Ρόιτερς πως αξιωματικοί της αστυνομίας βρίσκονται στο σημείο, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον αριθμό των ανθρώπων που πυροβολήθηκαν.

Σύμφωνα με ένα tweet της αστυνομίας, «δεν υπάρχουν ενεργοί εκρηκτικοί μηχανισμοί αυτή τη στιγμή».

Πλάνα από βίντεο δείχνουν μεγάλο αριθμό των δυνάμεων επιβολής του νόμου να έχουν αναπτυχθεί γύρω από τον σταθμό του μετρό, συμπεριλαμβανομένων βαριά οπλισμένων αστυνομικών και δεκάδων περιπολικών καθώς και οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Η κυκλοφορία των συρμών έχει διακοπεί, μετέδωσαν τα μμε.

«Στις 8:27, η αστυνομία κλήθηκε για ένα περιστατικό έκτακτης ανάγκης με ένα άτομο που χτυπήθηκε από σφαίρα στο μετρό» στο Μπρούκλιν, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, που ζήτησε από το κοινό να αποφύγει την περιοχή.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της πυροσβεστικής υπηρεσίας, “υπήρξαν πολλά πυρά” και “13 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί”.

Η κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ δήλωσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση και ενημερώνεται για τις έρευνες σχετικά με το συμβάν.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2022 –από την 1η Ιανουαρίου έως τις αρχές Απριλίου– ο αριθμός των συμβάντων με πυροβολισμούς στη Νέα Υόρκη αυξήθηκε από 260 σε 296 συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

ΑΠΕ

Back to top button