Ελλάδα

ΠΑΣΧΑ: Τα 5 μέρη στην Ελλάδα που προτείνουν οι Ολλανδοί για Ορθόδοξο Πάσχα

Τους πέντε πιο αυθεντικούς προορισμούς για να βιώσει κάποιος το Ορθόδοξο Πάσχα προτείνει η βραβευμένη ταξιδιωτική ιστοσελίδα Griekenland.net, που είναι το μόνο μέσο της Ολλανδίας με εξειδίκευση αποκλειστικά στις διακοπές στην Ελλάδα. Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας για την επικείμενη τουριστική σεζόν, το Griekenland.net παροτρύνει τους Ολλανδούς ταξιδιώτες να βιώσουν μία ανοιξιάτικη ταξιδιωτική εμπειρία στην Ελλάδα, συμμετέχοντας σε ξεχωριστά ήθη και έθιμα.

Στην κορυφή του κατάλογου αναδεικνύεται η Πάτμος ως η Ιερά Νήσος της Ελλάδας που καθηλώνει τους ταξιδιώτες με τη θρησκευτική μυσταγωγία της, το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης και το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου.

Στις επόμενες θέσεις της κατάταξης βρίσκονται η μυροβόλος Χίος, η Κέρκυρα με τις μοναδικές παραδόσεις της, η γραφική Ζάκυνθος αλλά και η απολαυστική Αράχωβα.

«Στην Πάτμο μπορεί να βιώσει κανείς μία έντονα μυστηριακή ατμόσφαιρα, που μόνο στα Ιεροσόλυμα υπάρχει ανάλογη. Μοναδικά έθιμα, όπως η τελετή του Ιερού Νιπτήρα τη Μ. Πέμπτη, η περιφορά των επιταφίων τη Μ. Παρασκευή και η ανάγνωση του Αναστάσιμου Ευαγγελίου σε επτά γλώσσες την Κυριακή του Πάσχα, εντυπωσιάζουν Έλληνες αλλά και διεθνείς ταξιδιώτες», δηλώνει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Πάτμου, Νίκος Κουτούζος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του δήμου, εφέτος είναι ενθαρρυντικό το ενδιαφέρον για πασχαλινές διακοπές στο νησί της Αποκάλυψης δεδομένων των συνθηκών.

AΠΕ

Back to top button