ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Αναβίωσαν και φέτος οι Λαζαρίνες στην Κορησό (φωτογραφίες – βίντεο)

Ένα μοναδικό παραδοσιακό έθιμο που θέλει τα κορίτσια, ντυμένες νύφες και παράνυφες, να ξεκινούν από τις γειτονιές τους και να φθάνουν στο ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου, με τραγούδια και χορούς, καλωσορίζοντας την Άνοιξη.
Με την παρουσία της Ελληνικής τηλεόρασης 3, του Βουλευτή Ν.Δ κυρίου Τζηκαλαγια Ζήση, της Υπεύθυνης του γραφείου του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη Αντωνίου Μαρίας, της Προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας κυρίας Κυριακίδου Καλλιόπης, του αρμόδιου Αντιδημάρχου Εμπορίου, Ενέργειας του Δήμου Καστοριάς κυρίου Πέλκα Σωκράτη, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Κορησού κυρίου Γουγουση Δημητριου και του γνωστού Λαογράφου κυρίου Λιάρου Γεωργίου πραγματοποιήθηκε το παραδοσιακό έθιμο Λαζαρινες στην Κορησο. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου Κορησού “Ο Άγιος Διονύσιος” κύριος Θέμελης Αναστάσιος ενώ μοιράστηκαν δωράκια στις νυφούλες και προσφέρθηκε κέρασμα στον κόσμο.
Ευχαριστήριο:
Ο Πολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Κορησού “Ο Άγιος Διονύσιος” αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τις μαμάδες και τα κοριτσάκια τους που με την συμμετοχή τους έδωσαν πνοή, μετά από δύο χρόνια απουσίας στο παραδοσιακό έθιμο “Λαζαρινες 2022”!!! Την Ελληνική τηλεόραση 3(ΕΡΤ-3) την ρεπόρτερ Σοφία Ζουζελη και το συνεργείο της για την τηλεοπτική κάλυψη της εν λογω εκδήλωσεως. Τον Δήμο Καστοριάς και τον Αντιδήμαρχο Εμπορίου – Ενέργειας κύριο Πέλκα Σωκράτη για την έως τώρα άψογη συνεργασία μας. Την Πρόεδρο του Περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας κυρία Κυριακίδου Καλλιόπη για την αμέριστη στήριξη στις παραδόσεις και τα έθιμα του τόπου μας. Τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητος Κορησού κύριο Γουγουση Δημήτριο και συνολικά το κοινοτικό συμβούλιο για την έως σήμερα αγαστη συνεργασία μας. Τις συγχωριανες μας κυρίες Maria Tsifora και Ελένη Κωνσταντινιδου που συνέβαλαν τα μέγιστα στις πρόβες των κοριτσιών ώστε να παρουσιαστούν πανέτοιμες στα τραγουδάκια και τους χορούς του παραδοσιακού εθιμου. Τέλος ευχαριστούμε το σούπερ μάρκετ “Καλαφατης” Μαυροχωρίου για την χορηγία των χυμών της εκδηλώσεως.
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Θέμελης Αναστασίος
& το Δ.Σ του Συλλόγου. 

 

Back to top button