ΚαστοριάΝεστόριο

Ένταξη σημαντικών έργων στον Δήμο Νεστορίου

Η ένταξη σημαντικών έργων του Δήμου Νεστορίου συνεχίζεται αμείωτη, επιλύοντας διαχρονικά προβλήματα των οικισμών. Στο Πρόγραμμα Α. Τρίτσης του Υπουργείου Εσωτερικών είχαμε ακόμη μία ένταξη έργου που έρχεται να προστεθεί στα προηγούμενα δύο που ήδη έχουν δημοπρατηθεί και ξεκινά η υλοποίησή τους (Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Νεστορίου, Φυσικό σύστημα επεξεργασίας αστικών αποβλήτων στον οικισμό Κρανοχωρίου της Τ.Κ. Πτελέας).

Με Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στ. Πέτσα εντάχθηκε το έργο «Ολιστική αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης του Δήμου Νεστορίου» με συνολικό προϋπολογισμό 1.554.409,00 €. Το έργο περιλαμβάνει τα κάτωθι υποέργα :

  1. Συντήρηση, αναβάθμιση και αποκατάσταση δομικών και υδραυλικών βλαβών του συνόλου των 48 κτιριακών εγκαταστάσεων των δεξαμενών και αντλιοστασίων σε όλους τους οικισμούς του Δήμου.
  2. Αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Κοτύλης για τον λειτουργικό εξορθολογισμό του και την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων ύδρευσης του οικισμού.
  3. Κατασκευή δεξαμενής για τις ανάγκες ύδρευσης του οικισμού Αγίας Άννας λόγω των χρόνιων προβλημάτων ύδρευσης στην υψηλότερη ζώνη του οικισμού, καθώς και ηλεκτροδότηση της δεξαμενής ύδρευσης.

Το ίδιο χρονικό διάστημα είχαμε ακόμη μία θετική εξέλιξη για τον Δήμο Νεστορίου. Ειδικότερα εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, κατόπιν Απόφασης του Υφυπουργού κ. Γ. Καραγιάννη, το έργο «Αποκατάσταση φθορών των οδικών υποδομών του οικισμού Κομνηνάδων Δήμου Νεστορίου» με προϋπολογισμό 360.000 €. Με το συγκεκριμένο έργο θα αποκατασταθεί και θα βελτιωθεί η εσωτερική οδοποιία του οικισμού, επιλύοντας ένα σημαντικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες των Κομνηνάδων για αρκετά χρόνια.

Τέλος, στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας εντάχθηκε η προμήθεια νέου απορριμματοφόρου προϋπολογισμού 150.000 €. Η προσθήκη του θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον στόλο οχημάτων του Δήμου Νεστορίου και συνεπώς το παρεχόμενο έργο από τις δημοτικές υπηρεσίες.

Back to top button