Άργος ΟρεστικόΚαστοριάΦλώρινα

Η επίσκεψη Χαρδαλιά στην Καστοριά (φωτογραφίες)

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, ολοκλήρωσε, τον διήμερο κύκλο επισκέψεων σε Σχηματισμούς, Υπηρεσίες, Μονάδες και συνοριακά Επιτηρητικά Φυλάκια του Στρατού Ξηράς στις Περιφέρειες Κεντρικής, Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο των επαφών του με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, επισκέφθηκε σήμερα, κατά σειρά, τις έδρες του 15ου Συντάγματος Πεζικού (15ο ΣΠ) στην Καστοριά, της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας (9η Μ/Π ΤΑΞ) στην Κοζάνη, της Ι Μεραρχίας Πεζικού (Ι ΜΠ) στη Βέροια, του Κέντρου Εκπαίδευσης Αεροπορίας Στρατού (ΚΕΑΣ) στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, της XXIV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (XXIV ΤΘΤ) και του Πεδίου Βολής Αρμάτων στο Λιτόχωρο και της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς ενημερώθηκε από τις Διοικήσεις τους για την ιστορία, την οργάνωση, την αποστολή, το έργο τους, καθώς και για τις τρέχουσες επιχειρησιακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητές τους. Επίσης, περιηγήθηκε στους χώρους και τις εγκαταστάσεις τους, συνομίλησε και αντάλλαξε ευχές με στελέχη, οπλίτες θητείας και πολιτικό προσωπικό, με την ευκαιρία των επικείμενων Αγίων Ημερών του Πάσχα.

Κατά την επίσκεψη στην έδρα της 1ης ΤΑΞΑΣ, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συμμετείχε σε εκπαιδευτική πτήση με Ελικόπτερο “Apache” AH-64D, στο πλαίσιο προγραμματισμένης δραστηριότητας. Επιπλέον, ο κ. Χαρδαλιάς, πραγματοποίησε συναντήσεις εργασίας με μέλη της Κυβέρνησης, Βουλευτές και κατά τόπους Αρχές και Φορείς, ως ακολούθως:

– Στην Καστοριά, με τον Βουλευτή Καστοριάς κ. Ζήση Τζηκαλάγια, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Καλλίνικο, την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καστοριάς κ. Δέσποινα Κοζατσάνη, τον Δήμαρχο Νεστορίου κ. Χρήστο Γκοσλιόπουλο, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς Αστυνομικό Διευθυντή Νικόλαο Έξαρχο και τον Πύραρχο Δημήτριο Παπουτσίδη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς.

–  Στην Κοζάνη, με τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα μεταφορών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, τους Βουλευτές Κοζάνης κ.κ. Γεώργιο Αμανατίδη, Παρασκευή Βρυζίδου και Ευστάθιο Κωνσταντινίδη, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη, τον Δήμαρχο Κοζάνης κ. Λάζαρο Μαλούτα, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης Αστυνομικό Διευθυντή Σπυρίδωνα Διόγκαρη και τον Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας Αρχιπύραρχο Σωτήριο Κορέλα.

– Στη Βέροια, με τον Βουλευτή Ημαθίας κ. Αναστάσιο Μπαρτζώκα και τον Δήμαρχο Βέροιας κ. Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη.

– Στην Αλεξάνδρεια, με τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Γκυρίνη.

– Στο Λιτόχωρο, με τον Βουλευτή Πιερίας κ. Ξενοφώντα Μπαραλιάκο, την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, τους Δημάρχους Δίου-Ολύμπου κ. Ευάγγελο Γερολιόλιο και Πύδνας-Κολλινδρού Αντιστράτηγο ε.α. Επίτιμο Γενικό Επιθεωρητή Στρατού Ανέστη Μανώλα.

Κατά τις επισκέψεις, τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσαν κατά περίπτωση οι Διοικητές της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, του Γ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου, της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, της Ι Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Πάρης Καπραβέλος, της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας Υποστράτηγος Αθανάσιος Γαρίνης, της ΧΧΙV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Νικόλαος Αθάνατος, της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού Ταξίαρχος Ιωάννης Χειμαριός, της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Ελευθέριος Πινάκης, του Κέντρου Εκπαίδευσης Αεροπορίας Στρατού Ταξίαρχος Σπυρίδων Κίτσος και του 15ου ΣΠ Συνταγματάρχης Ιωάννης Σμαλιός.











Περισσότερα στο defence-point.gr

Back to top button