ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Κυπελλούχος ο Παναργειακός για 8η φορά στην ιστορία του – Σε έναν τελικό-όνειρο επικράτησε της Αστραπής με 8-7 στα πέναλτι (3-3 κ.α.) – Βίντεο όλος ο αγώνας

Την κατάκτηση του 44ου Τελικού Κυπέλλου μετά από 8 χρόνια και για 8η φορά στην ιστορία του πανηγύρισε ο Παναργειακός επικρατώντας της Αστραπής Μεσοποταμίας, με 8-7 στην διαδικασία των πέναλτι. Ο κανονικός αγώνας και η παράταση έληξε ισόπαλος με 3-3.

Το παραδοσιακό  el clásico των δύο ιστορικών ομάδων του νομού, τα είχε σχεδόν όλα. Σε ένα κατάμεστο από φιλάθλους γήπεδο, τα δύο σωματεία πρόσφεραν συναρπαστικό θέαμα, με 6 γκολ και 4 δοκάρια, ενώ για να αναδειχτεί ο νικητής χρειάστηκε η διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί πιο ψύχραιμος ίσως και τυχερός ο Παναργειακός κατάφερε να επικρατήσει με 8-7 και να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Δήμαρχος του Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου απένειμε το Κύπελλο στην Κυπελλούχο ΕΠΣ Καστοριάς, ομάδα του Παναργειακού

Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα θεαματικό, με τις δύο ομάδες να παίρνουν το χειροκρότημα των θεατών.

Μάλιστα στο α’ 15λεπτο, είχαν σημειωθεί τα πρώτα 4 τέρματα του αγώνα με το σκορ να διαμορφώνεται στο 2-2.

Ιδανικό ξεκίνημα για τον Παναργειακό αφού μόλις στο 4΄ο Κυδωνάκης άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Η αντίδραση της Αστραπής Μεσ. ήταν άμεση, αφού στο 10’ ο Μηλιάτης με απευθείας εκτέλεση φάουλ, έφερε το ματς στα ίσα (1-1). Γκολ που δεν πρόλαβαν να πανηγυρίσουν, αφού δύο λεπτά αργότερα (12’), και πάλι ο Κυδωνάκης αυτή τη φορά με κεφαλιά, έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του (2-1). Ο καταιγιστικός ρυθμός συνεχίστηκε, κι έτσι, στο 15’ ο Κρομλίδης ισοφάρισε σε 2-2.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ενώ ακολούθησε ένα εκρηχτικό 5λεπτο (38’ – 43’), διάστημα στο οποίο η Αστραπή είχε τρία δοκάρια.

Συγκεκριμένα στο 35’ έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ όταν ο Κράτσιος με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι του Στεργιάδη.

Νέο δοκάρι διπλό στο 39’ με τους  ….. ενώ  η ατυχία συνεχίστηκε στο 43’, αυτή την φορά με τον Μηλιάτη να σημαδεύει πάλι το δοκάρι.

Στην επανάληψη η Αστραπή ξεκίνησε επιθετικά και στο 53’ ο Ταρέλι από ευνοϊκή θέση σημάδεψε το κάθετο δοκάρι για 4 φορά!

Κόντρα στην ροή του αγώνα, στο 61’ ο Χρήστου με σουτ, έβαλε και πάλι τον Παναργειακό στην θέση του οδηγού, γράφοντας το 3-2.

Ωστόσο, κι εδώ η αντίδραση της Αστραπής ήταν γρήγορη, αφού τρία λεπτά αργότερα (64’), ο Ταρέλι ισοφάρισε σε 3-3.

Το σκορ αυτό παρέμεινε αναλλοίωτο μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Κατά την διάρκεια της παράτασης, το θέαμα ήταν φτωχό και από τις δύο ομάδες, κι έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί μοιραίος παίκτης για την Αστραπή ήταν ο τερματοφύλακας Τσαρούχας ο οποίος αστόχησε στο 8ο κατά σειρά πέναλτι. Ωστόσο, όμως ο ίδιος στο προηγούμενο πέναλτι, απέκρουσε πέναλτι του Χαραλαμπίδη, δίνοντας το δικαίωμα στην ομάδα του να συνεχίσει.

Για την Αστραπή είχε αστοχήσει ο Ξανθόπουλος (δοκάρι), ενώ το χρυσό γκολ της νίκης, το 9ο πέναλτι σημείωσε ο νεαρός Χρήστος Βασιλείου, διαμορφώνοντας το τελικό 8-7, με το οποίο ο Παναργειακός στέφθηκε κυπελλούχος 2021-2022.

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ (ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΡΑΠΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ)

1-0 Καραμανίδης Γρ.
1-1 Δηνάδης
2-1 Ταρέλι
2-2 Παπαθανασίου
3-2 Παλαιοδήμος
3-3 Καρανάτσιος
4-3 Καραμανίδης Λ.
4-4 Χρήστου
5-4 Μηλιάτης
5-5 Χαραλαμπίδης
6-5 Κράτσιος
6-6 Μάτσιας
—-  Ξανθόπουλος (δοκάρι άουτ)
—-  Χαραλαμπίδης (απόκρουση τερματοφύλακα)
7-6 Νικολάου
7-7 Ρούμπος
—-  Τσαρούχας (άουτ)
7-8 Βασιλείου

sentranews.gr

 

Back to top button