ΕλλάδαΚοζάνη

Ανάσταση στη Δαμασκηνιά: Έπειτα από δύο χρόνια μοναξιάς, περιμένουν τους αγαπημένους τους

Στη Δαμασκηνιά του νομού Κοζάνης, στο πρώτο χωριό που μπήκε καραντίνα λόγω πανδημίας πριν από δύο χρόνια, φέτος τα χαμόγελα θα επιστρέψουν. Οι κάτοικοι, οι περισσότεροι ηλικιωμένοι, περιμένουν με ανυπομονησία να σφίξουν στις αγκαλιές τους παιδιά και εγγόνια και να αποκτήσει ξανά ο τόπος τους ζωή και χαρά.

Δύο χρόνια περιμένουν να ακούσουν οικείες φωνές… το καφενείο να αποκτήσει και πάλι ζωή… η παιδική χαρά να πλημμυρίσει από παιδικά χαμόγελα…. Οι 40 κάτοικοι της Δαμασκηνιάς Κοζάνης μετρούν τις ημέρες για να αγκαλιάσουν και πάλι τα αγαπημένα τους πρόσωπα, για να γιορτάσουν όλοι μαζί το Πάσχα.

Τις δύο προηγούμενες χρονιές γιόρτασαν το Πάσχα μόνοι τους, λόγω των περιορισμών του κορονοϊού.

Άλλωστε, το ορεινό χωριό της Κοζάνης, ήταν το πρώτο σε όλη την Ελλάδα που μπήκε σε καραντίνα το Μάρτιο του 2020, λόγω των πολλών κρουσμάτων ανάμεσα στους λιγοστούς κατοίκους.

Η Δαμασκηνιά βρέθηκε σε απομόνωση για 20 ολόκληρες ημέρες, κανείς δεν έμπαινε και έβγαινε σε αυτή, μόνο ειδικά κλιμάκια για τον ανεφοδιασμό των κατοίκων. Σήμερα, οι 40 ηλικιωμένοι χαμογελούν ξανά, γιατί ξέρουν ότι φέτος γύρω από τον οβελία δε θα λείπει κανείς.

Επιμέλεια: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Ρεπορτάζ: Μάκης Νασιάδης

ertnews.gr

Back to top button