Καστοριά

Γνωριμία των μαθητών του 3ου ΓΕΛ Καστοριάς με τον Ηλία Παπαμόσχο (φωτογραφίες)

Οι μαθητές συνομίλησαν με τον δημιουργό του διηγήματος « Πολωνός ελαιοχρωματιστής», το οποίο πρόσφατα διδάχθηκαν και που συμπεριλαμβάνεται στο νέο σχολικό βιβλίο του Φακέλου Υλικού της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας

Γνωριμία με τον Καστοριανό συγγραφέα Ηλία Παπαμόσχο είχαν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου του 3ου ΓΕΛ Καστοριάς στο πλαίσιο διδασκαλίας του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας.

Οι μαθητές συνομίλησαν με τον δημιουργό του διηγήματος « Πολωνός ελαιοχρωματιστής», το οποίο πρόσφατα διδάχθηκαν και που συμπεριλαμβάνεται στο νέο σχολικό βιβλίο του Φακέλου Υλικού του μαθήματος, γεγονός που αποτελεί τιμή τόσο για τον ίδιο τον συγγραφέα, όσο και για τον τόπο μας.

Μέσα από εύστοχα ερωτήματα τα παιδιά επιδίωξαν να γνωρίσουν το συγγραφικό Σύμπαν του Ηλία Παπαμόσχου, τις πηγές έμπνευσης της θεματολογίας του , καθώς και τις απόψεις του για την αξία της λογοτεχνικής ανάγνωσης, την επαφή γενικότερα με την Τέχνη και τα ζητήματα της τρέχουσας πραγματικότητας, που αφορούν τόσο το παγκόσμιο σκηνικό, όσο και την πόλη μας.

Ήταν χαρά και τιμή να έχουμε κοντά μας τον Ηλία Παπαμόσχο σε ένα τόσο σημαντικό μάθημα για τους μαθητές μας! Τον ευχαριστούμε θερμά για τον χρόνο του και όσα ενδιαφέροντα μοιράστηκε μαζί μας! 

 

 

 

 

 

Back to top button