Καστοριά

Αλέξανδρος Ταμήλιας απαντά στις δηλώσεις του Κίμωνα Μηταλίδη

Κρυπτόμενος δεν δοξάστηκε κανείς

Σήμερα είχαμε την 4η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς για το  2022 και κάποιες συμπτώσεις μόνο τυχαίες δεν τις λες. 

Πλήρης απουσία των μελών δύο παρατάξεων της Αντιπολίτευσης. Αυτή η κίνηση δεν  απαξιώνει ούτε πρόσωπα, ούτε τον ύψιστο θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου, παρά μόνο  του δημότες που τους εξέλεξαν για να είναι παρόντες και να τους εκπροσωπούν. Άλλο διαφωνώ, άλλο απέχω. 

Κίμων Μηταλίδης 

Σχετικά με την 4η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς ο συνδυασμός μας ΑΠΕΙΧΕ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ γιατί για πολλοστή φορά και παρά τις συζητήσεις που έχουν γίνει επ’ αυτού στο δημοτικό συμβούλιο, η συνεδρίαση έλαβε χώρα σε ημέρα και ώρα που η αγορά ήταν ανοιχτή (Τρίτη 29 Μαρτίου 2022 στις 18:00) γεγονός που δυσχεραίνει την απρόσκοπτη συμμετοχή αρκετών συμβούλων και όχι μόνο του δικού μας συνδυασμού. Φαντάζομαι ότι η ΑΠΟΧΗ ως δημοκρατικό μέσο έκφρασης είναι αποδεκτή από όλους ή μήπως όχι;

Αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί με τις πραγματικές απουσίες στις συνεδριάσεις του όντως ύψιστου θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αναδείξει τον/την πρωταθλητή/τρια από την άρχουσα δημοτική παράταξη. Κρυπτόμενοι βρέθηκαν πολλάκις σύμβουλοι των διοικούντων όταν χρειάστηκε να δοθούν απαντήσεις σε διάφορα καίρια θέματα.

Επίσης ο πρώτος δείκτης σεβασμού και εκτίμησης προς όλους τους δημότες (και όχι μόνο στους ψηφοφόρους της εκάστοτε παράταξης) είναι αναμφισβήτητα η ισότιμή μεταχείρισή τους από τη δημοτική αρχή και εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε το χαρακτηριστικό παράδειγμα της «ΚΛΗΡΩΣΗΣ;;;» των συμβασιούχων στο οποίο έχουμε αναφερθεί με δελτία τύπου.

Επιπλέον εμείς πάντα με διάθεση συνεργασίας, επιχειρήματα και μελετημένες προτάσεις (άλλοτε γραπτές και άλλες πάλι προφορικές) τιμούμε με τη στάση μας τη θέση την οποία μας έδωσαν οι συμπολίτες μας σε αντίθεση με την διοικούσα δημοτική παράταξη η οποία δε «λογοδοτεί» ως θα έπρεπε στους πολίτες του Δήμου μας. Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι ορίζεται εκ του νόμου:

  1. «Κάθε χρόνο γίνεται ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης..
  2. …καλούνται οι θεσμοθετημένοι συλλογικοί φορείς της πόλεως, όπως, επιστημονικοί, εμπορικοί, συνδικαλιστικοί και κοινωνικοί, για την ευρύτερη, δυνατή, εκπροσώπηση των κατοίκων
  3. …Κάθε φορέας, δημότης, κάτοικος ή φορολογούμενος από το Δήμο έχει δικαίωμα να διατυπώσει παρατηρήσεις σχετικές με τον απολογισμό στη συνεδρίαση αυτή»

Για να μη βιαστεί οποιοσδήποτε να φέρει ως δικαιολογία την πανδημία να σας υπενθυμίσουμε ότι έχουμε καταθέσει σχετική πρόταση (Διαρκής Δημοσκοπικός Δήμος).

Τέλος αν το ποιόν μας είναι αυτό που αφήνεται να εννοηθεί από τη συγκεκριμένη δημοσίευση φαντάζομαι ότι κανένας νοήμων άρχοντας του τόπου ( με τη σύμφωνη γνώμη στενών συνεργατών και εκτελεστικής ομάδας;) δεν θα μας πρότεινε μόλις το προηγούμενο διάστημα ούτε την ανάληψη επιτελικών θέσεων την τρέχουσα δημοτική περίοδο μήτε μελλοντική συνεργασία.

ΥΓ: Η απάντηση έρχεται ετεροχρονισμένα γιατί σήμερα είναι η επόμενη δημοτική συνεδρίαση και κατά πάγια τακτική μας είναι ο πρώτος χώρος έκφρασης πριν τη δημοσιοποίηση.

Το παρόν θα διαμοιρασθεί στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο.

Με εκτίμηση 

Για το Συνδυασμό Τελευταία Ευκαιρία 

Αλέξανδρος Ταμήλιας

“Άλλο διαφωνώ, άλλο απέχω”: Ο Κίμων Μηταλίδης για την πλήρης απουσία των μελών δύο παρατάξεων από τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

 

 

 

 

Back to top button