ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριάτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

Β’ ΕΠΣ : Ο «Τυφώνας» Λακκωμάτων πρωταθλητής για πρώτη φορά στην 40χρονη ιστορία του – Ο τίτλος αφιερωμένος στον Στέργιο Κατσαούνη (πλούσιο φωτορεπορτάζ)

Η Τετάρτη 27  Απριλίου 2022 είναι η πλέον ιστορική ημέρα για την ομάδα του ΑΣ Λακκωμάτων. Ένα μικρό χωριό 70 κατοίκων, κατάφερε στην 40χρονη ιστορία του να πετύχει το όνειρο και να πανηγυρίσει για πρώτη φορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και ταυτόχρονα την άνοδο στην Α΄ κατηγορία.

Το σημερινό ντέρμπι κορυφής κόντρα στους Ροσσονέρι για την 23η και προτελευταία αγωνιστική, το μετέτρεψαν σε υγιεινό περίπατο. Το τελικό 6-0 δε αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για την δίκαιη επικράτηση.

Έτσι, μια αγωνιστική πριν την λήξη του πρωταθλήματος, η ομάδα των Λακκωμάτων ξέφυγε στο +5 από την 2η θέση εξασφαλίζοντας μαθηματικά την πολυπόθητη άνοδο σε ένα συναρπαστικό και συγκλονιστικό σε εξέλιξη πρωτάθλημα.

Στο σημερινό ματς η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν εορταστική. Το πολύ μικρό πληθυσμιακά χωριό των Λακκωμάτων, μικροί, μεγάλοι, γυναίκες και παιδιά, ήταν όλοι στο γήπεδο, να στηρίξει την προσπάθεια των παικτών και της διοίκησης, δημιουργώντας μία εξαιρετικά όμορφη εικόνα, με πυρσούς και καπνογόνα, προκειμένου να γιορτάσουν και να πανηγυρίσουν και αυτοί το μεγάλο κατόρθωμα της ομάδας, την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια.

Η προσέλευση των φιλάθλων σε αυτό το κρίσιμο ματς για το πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας, ήταν εντυπωσιακή. 300 περίπου φίλαθλοι, τόσο από το χωριό, όσο και από τις γύρω περιοχές έδωσαν το παρών σε αυτό το ματς.

 

 

Η ομάδα των Λακκωμάτων ήταν ανώτερη καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, φθάνοντας δίκαια στην ευρεία νίκη. Τον δρόμο για την πολυπόθητη άνοδο άνοιξε στο 25’ ο Παπανδρέου (1-0), ενώ δύο λεπτά αργότερα πάλι από προσπάθεια του ίδιου παίκτη, ο Βασιλειάδης Α. με αυτογκόλ έκανε το 2-0.

 

Πέντε λεπτά πριν την λήξη του α’ ημιχρόνου (40΄), ο δεινός σκόρερ των γηπεδούχων, Μπάτζιος ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, που ήταν και το αποτέλεσμα του α’ ημιχρόνου.

 

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 57’ οι γηπεδούχοι απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω αποβολής με 2η κίτρινη κάρτα του Ιωάννου.

Στη συνέχεια ο ΤΥΦΩΝΑΣ ΛΑΚΚΩΜΑΤΩΝ πέτυχε ακόμη δύο γκολ (68’ και 71’) με πρωταγωνιστή τον Μπάτζιο (χατ τρικ), φθάνοντας στο 5-0.

Στο 85΄μεγάλη ευκαιρία για το 6-0 με τον Νάτσα που είχε σουτ στο δοκάρι, ωστόσο, όμως δύο λεπτά αργότερα (87’) ο ίδιος παίκτης, διαμόρφωσε το τελικό 6-0.

Με το τελευταίο σφύριγμα της εξαιρετικής διαιτησίας του κ. Τζάμου, ακολούθησαν έντονοι πανηγυρισμοί, παικτών, διοικούντων και φιλάθλων. Η συγκίνηση μεγάλη, όπως επίσης και ο ενθουσιασμός. Τα Λακκώματα, μια ομάδα που ήταν μια παρέα φίλων αγωνιζόμενοι περισσότερο  για  το χόμπι τους, χωρίς προπονητή και προπονήσεις έκαναν την έκπληξη αφού πέτυχαν τον αρχικό τους στόχο, την κατάκτηση του πρωταθλήματος, για πρώτη φορά στην 40χρονη ιστορία τους και έγραψαν την δική τους ιστορία.

 

 

 

 

 

Ο τίτλος, όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους  με δάκρια συγκίνησης οι υπεύθυνοι των Λακκωμάτων, είναι αφιερωμένος στον Στέργιο Κατσαούνη, πρώην ποδοσφαιριστή-τερματοφύλακα και ψυχή της ομάδας στο παρελθόν, ο οποίος, δυστυχώς, πριν μερικούς μήνες έφυγε άδικα από την ζωή.

ΑΣ ΛΑΚΚΩΜΑΤΩΝ : Καρούνι, Λυγούρας, Τσιάρας, Μουρατίδης (73’ Παντελίδης), Ρέντας, Παπανδρέου (70’ Μιχαηλίδης), Μπάτζιος, Χότζια, Μπαμπίνι (70’ Νάτσας), Αναστασίου (70’ Παπαδημητρίου.

Συγχαρητήρια για την άνοδο από τον Αντιπεριφερειάρχη 
Πολιτικής Προστασίας Δυτ. Μακεδονίας Θωμά Μάνο
«Δίνω θερμά συγχαρητήρια σε όλη την ποδοσφαιρική οικογένεια του ΑΣ ΛΑΚΚΩΜΑTΩΝ για τη τεράστια αυτή επιτυχία, η οποία επετεύχθη απολύτως δίκαια μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Αυτό που δεν καταφέραμε να πετύχουμε εμείς οι μεγαλύτεροι στο παρελθόν, το πέτυχε η νέα φουρνιά-γενιά της ομάδας κατακτώντας για πρώτη φορά στην 40χρονη ιστορία το πρωτάθλημα. Τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο, μας έκαναν υπερήφανους”, δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Δυτ. Μακεδονίας Θωμάς Μάνος, παλιός ποδοσφαιριστής των Λακκωμάτων, υποστηρίζοντας ότι τη νέα χρονιά με τις δυνατότητες που διαθέτει θα στηρίξει την προσπάθεια του συλλόγου στο νέο πρωτάθλημα.

Back to top button