ΑθλητικάΕκδηλώσειςΚαστοριά

Ξεκινάει το πιο λαμπερό (88ο) Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας – Περισσότερες από 400 συμμετοχές

Παρουσία του χρυσού Ολυμπιονίκη Στέφανου Ντούσκου

Το πλέον λαμπερό Πανελλήνιο πρωτάθλημα κωπηλασίας στην ιστορία του αθλήματος στην Ελλάδα και το 88ο στη σειρά ξεκινάει το πρωί της Πέμπτης και ολοκληρώνεται ανήμερα την Πρωτομαγιά στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά.

Και είναι το πιο λαμπερό γιατί για πρώτη φορά στη μακρόχρονη ιστορία του θα λάβει μέρος ένας χρυσός Ολυμπιονίκης που δεν είναι άλλος από τον Στέφανο Ντούσκο ο οποίος θα αγωνιστεί με τα χρώματα του Περιβαλλοντικού Ναυταθλητικού Ομίλου Ιωαννίνων (ΠΝΟΙ).

Είναι όμως λαμπερό και λόγω των 400 και πλέον αθλητών και των 27 σωματείων που έφτασαν από όλη την Ελλάδα για να πάρουν μέρος στην πρώτη μεγάλη εσωτερική διοργάνωση της χρονιάς η οποία περιλαμβάνει τα αγωνίσματα Εφήβων-Νεανίδων , Κάτω των 23 , Ανδρών-Γυναικών και Α-Γ ελ βαρών.

Τις πλέον πολυπληθείς αποστολές κατεβάζουν ο περσινός πρωταθλητής και πολυνίκης ΝΟ Ιωαννίνων με 49 αθλητές κι αθλήτριες καθώς και ο πρωταθλητής του 2020 ΝΟ Θεσσαλονίκης με 39 αθλητές , δυο από τις διεκδικήτριες και του φετινού τίτλου.

Τα πάντα βέβαια θα οριστικοποιηθούν κατά την 2η φάση του 88ου Πανελληνίου πρωταθλήματος που αφορά στην κατηγορία Παίδων-Κορασίδων και θα διεξαχθεί στην Καστοριά στις 16 και 17 Ιουλίου.

«Παρά τις δυσκολίες , έχουμε μια εντυπωσιακά μεγάλη συμμετοχή στο φετινό πρωτάθλημα που δείχνει ότι τα σωματεία μας , οι διοικήσεις και οι προπονητές τους , πέραν των διαφόρων ειδών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν, εξακολουθούν να αγωνίζονται άοκνα με σθένος και αποφασιστικότητα , για να προσφέρουν στους νέους της χώρας μας τη χαρά του υγιούς αθλητισμού» τόνισε μεταξύ άλλον κατά τον χαιρετισμό του στο επίσημο πρόγραμμα των αγώνων ο πρόεδρος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννης Βράμπας.

                         Ανοιχτό στο κοινό το Κωπηλατοδρόμιο

Για πρώτη φορά μετά από δυο χρόνια οι εγκαταστάσεις του Κωπηλατοδρομίου θα ανοίξουν για το κοινό σύμφωνα πάντα με το υγειονομικό πρωτόκολλο της ΓΓΑ δίνοντας την ευκαιρία σε φίλους και συγγενείς να χειροκροτήσουν από κοντά τις προσπάθειες των παιδιών τους.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα την Πέμπτη στις 8 το πρωί θα ξεκινήσουν οι προκριματικοί , 52 συνολικά , για όλες τις κατηγορίες που αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 14:00.

Την Παρασκευή 29/4 την ίδια ώρα (08:00) θα ξεκινήσουν οι επαναληπτικοί όλων των κατηγοριών και οι ημιτελικοί των Εφήβων-Νεανίδων ενώ το Σαββατοκύριακο έρχεται το «κυρίως πιάτο» με τους τελικούς των Εφήβων-Νεανίδων , Κάτω των 23 και Ανδρών-Γυναικών.
Αναλυτικά τις κληρώσεις μπορείτε να τις δείτε ΕΔΩ

kopilasia.gr

 

 

 

 

Back to top button