Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Ψηφιακός μαστογράφος τελευταίας τεχνολογίας στο Νοσοκομείο Καστοριάς (φωτογραφίες)

Οι πιθανές βλάβες στον μαστό θα είναι πλέον ορατές σε πολύ πιο πρώιμο στάδιο, άρα η προσφερόμενη πρόληψη στις εξεταζόμενες αλλάζει επίπεδο

Συνεχίζουμε την αναβάθμιση παροχής Ιατρικών Υπηρεσιών για τους πολίτες και εν προκειμένω τον γυναικείο πληθυσμό με την προμήθεια, εγκατάσταση και άμεση λειτουργία ψηφιακού μαστογράφου τελευταίας τεχνολογίας.
Πρόκειται για το πλέον σύγχρονο μοντέλο του κορυφαίου κατασκευαστικού οίκου HOLOGIC των ΗΠΑ αξίας 200.000 € που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ με έγκριση και υποστήριξη της 3 ΥΠΕ.
Διαθέτει δικό του διαγνωστικό σταθμό εργασίας με δίδυμες οθόνες υψηλής ανάλυσης για ασφαλή διάγνωση και παράλληλη μείωση ψευδώς υπόπτων ευρημάτων.
Οι πιθανές βλάβες στον μαστό θα είναι πλέον ορατές σε πολύ πιο πρώιμο στάδιο, άρα η προσφερόμενη πρόληψη στις εξεταζόμενες αλλάζει επίπεδο. Επίσης είναι εφοδιασμένος με το λογισμικό CAD (λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης) για την αναζήτηση ύποπτων περιοχών και την περαιτέρω διευκόλυνση της διάγνωσης. Ακόμη παρέχει την δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης με τομοσύνθεση καθώς και τεχνικές 3D ψηφιακής στερεοστατικής βιοψίας με τις νεότερες τεχνικές λήψης, όπως αυτές της μαστογραφίας με σκιαγραφικά και άλλες πρωτοποριακές μεθόδους.
Ο μαστογράφος συνδέθηκε με το σύστημα ψηφιακής απεικόνισης (PACS) του νοσοκομείου όπου αρχειοθετούνται και αποθηκεύονται ψηφιακά όλες οι απεικονιστικές εξετάσεις του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος.

Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν αντίγραφα από τις μαστογραφίες που έχουν πραγματοποιήσει στο νοσοκομείο σε ψηφιακή μορφή (CD).

Η ψηφιοποίηση των εξετάσεων του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος του Νοσοκομείου Καστοριάς, που πρωτοποριακά ξεκίνησε στο τέλος του 2020, προχωράει ταχύτατα. Επόμενος στόχος η απομακρυσμένη πρόσβαση στις απεικονιστικές εξετάσεις από τους ίδιους τους χρήστες μέσω διαδικτύου.

Ο Διοικητής

Γρηγόρης I. Χάτσιος

 

 

Back to top button