Καστοριά

ΣΟΔΚ – Συντήρηση μονοπατιού: ΕΔΗΚΑ – ρέμα Σιούτιστα – Απόσκεπος – ύψωμα Σταύρος (φωτογραφίες)

Μέλη του ΣΟΔ Καστοριά υλοποίησαν τη συντήρηση του μονοπατιού ΕΔΗΚΑ – ρέμα Σιούτιστα – Απόσκεπος – ύψωμα Σταύρος 1000υψ. Το μονοπάτι ξεκινάει λίγο πιο κάτω από την διασταύρωση Αποσκέπου. Τα μισά της διαδρομής είναι κατά μήκος του ρέματος Σιούτιστας, όπου τους χειμερινούς μήνες έως αρχές Ιουνίου τρέχει το ποταμάκι.
Το μονοπάτι έχει δύο εναλλακτικές διαδρομές:
Για την πρώτη, στα μισά της διαδρομής μπορείτε να ακολουθήσετε το μονοπάτι που πηγαίνει στο χωριό Απόσκεπο και να καθίσετε να απολαύσετε, στην ωραία πλατεία του χωριού, τον καφέ σας ή εάν σας έχει ανοίξει η όρεξη,να φάτε στις δύο υπέροχες ταβέρνες που διαθέτει.
Για τη δεύτερη διαδρομή συνεχίζετε στην διασταύρωση του μονοπατιού (έχει ταμπέλα), όπου σας βγάζει στο ύψωμα Σταυρός.Εκεί κάθεστε στο κιόσκι που έχει στο ύψωμα, παίρνοντας τον χωματόδρομο προς Αγία Τριάδα.
Από εκεί μπορείτε να δείτε τις γύρω κορυφές Μαλιμάδι 1712υψ. Αγία Τριάδα 1384υψ. Καζάνι 1400υψ. Βέβαια όσοι θέλετε μπορείτε να ανεβείτε στις δύο τελευταίες κορυφές. Η επιστροφή γίνεται γυρνώντας από το ίδιο μονοπάτι.
ΕΔΗΚΑ-χωρίο Απόσκεπος μήκος 3.5χλμ 1ώρα περίπου.
ΕΔΗΚΑ-ύψωμα Σταυρός 1000υψ. 4.5χλμ 2ώρες περίπου.
Όλο το μονοπάτι είναι σηματοδοτημένο με κίτρινο και μπλε χρώμα και είναι βατό και για αρχάριους.
Ελπίζουμε να αρέσει σε όσους το επισκεφτούν!
Είναι μια εθελοντική προσπάθεια των μελών του συλλόγου μας όπου με μεράκι και κόπο καθαρίσαμε, τσαπίσαμε και σηματοδοτήσαμε.

 

 

 

Back to top button