ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριάΠρόσωπα

Σόνια Τσεκίνι: “Ήθελα να επιστρέψω με το κύπελλο, αλλά γύρισα με πατερίτσες”

Η έμπειρη Καστοριανή δρομέας μιλάει για το πρόσφατο χειρουργείο και την τιμή που της κάνει η Αλεξανδρούπολη, ενώ δίνει ραντεβού στον επερχόμενο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης

Της Ελένης Τσαλκατίδου

Η συγκλονιστική Σόνια Τσεκίνι στο makthes.gr: “Την ημέρα του χειρουργείου έτρεχα στο μπαλκόνι και έκανα ασκήσεις”

Η Σόνια Τσεκίνι ήταν η μεγάλη απούσα από τον 16ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μ. Αλέξανδρος», που έλαβε χώρα πριν από μερικές ημέρες στη Θεσσαλονίκη, καθώς η νικήτρια του προηγούμενου Μαραθωνίου υποβλήθηκε πρόσφατα σε χειρουργείο και ως εκ τούτου δεν μπόρεσε να λάβει μέρος.

Υπενθυμίζεται ότι η έμπειρη αθλήτρια, που τα τελευταία χρόνια δίνει τη δική της μάχη με τον καρκίνο, τραυματίστηκε σοβαρά στο ισχίο της λεκάνης στα μέσα Μαρτίου πέντε μόλις χιλιόμετρα πριν τερματίσει στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας και αμέσως πέρασε την πόρτα του χειρουργείου.

Πλέον, η Καστοριανή βρίσκεται στο στάδιο της αποκατάστασης και δίνει ραντεβού με τους φίλους της στον επερχόμενο Νυχτερινό Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης τον επόμενο Οκτώβριο.

«Μέρα με τη μέρα είμαι πολύ καλύτερα. Από εβδομάδα θα ξεκινήσω κολύμπι και αερόβιο, αλλά ήδη κάνω ό,τι μπορώ. Νιώθω σαν θηρίο μέσα στο κλουβί», σχολιάζει αρχικά και εξηγεί πως:

«Υπολογίζουμε μαζί με τον γιατρό μου να είμαι έτοιμη, έχοντας κάνει την κατάλληλη προετοιμασία, για το Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο. Μέσα στο καλοκαίρι, εάν όλα πάνε καλά, θα ξεκινήσω προετοιμασία. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο διάστημα που έχω μείνει εκτός προπονήσεων, αφού ούτε ο καρκίνος κατάφερε να με σταματήσει».

Η ίδια θυμάται πώς ένιωθε εκείνες τις πρώτες ώρες μετά τον σοβαρό τραυματισμό της στην Αθήνα. «Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Μου έμεναν πέντε χιλιόμετρα για να τερματίσω και τραυματίστηκα. Έλαβα μέρος με σκοπό να επιστρέψω με το κύπελλο στην Καστοριά, αλλά αντ’ αυτού επέστρεψα με πατερίτσες. Στην αρχή με πήρε από κάτω. Με έπιασε το παραπάνω. Αλλά όσο περνούσε ο καιρός και το συνειδητοποιούσα, συμφιλιωνόμουν με την ίδια»

Αναφερθείσα στο χειρουργείο, λέει: «Οι πόνοι ήταν αφόρητοι τα πρώτα 24ωρα. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά με το χειρουργείο. Ίσως βοήθησε και το γεγονός ότι είμαι αθλήτρια, είμαι αδύνατη, είναι έτσι η σωματοδομή μου».

Πάντως, λίγες ημέρες μετά το χειρουργείο και με τις πατερίτσες ανά χείρας, η Σόνια έδωσε το παρών στον 16 Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης, έχοντας αυτή τη φορά ρόλο θεατή. «Δεν θα μπορούσα να μην είμαι εκεί. Βρέθηκα στον τερματισμό, όπου αγκάλιασα όλα τα παιδιά. Ήταν μια ωραία διοργάνωση», σχολιάζει, ενώ σε ερώτηση σχετικά με το εάν θα μπορούσε να κάνει νέο ρεκόρ, είναι απόλυτη:

«Σίγουρα. Θα μπορούσα να κάνω νέο ρεκόρ, αφού τρέχω κάτω από 2 ώρες και 40 λεπτά».

Τέλος, η Τσεκίνι θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο στον 5ο Διεθνή Αγώνα Δρόμο Via Egnatia Run, τη μεγαλύτερη δρομική γιορτή του Έβρου, στις 15 Μαΐου. «Με κάλεσαν οι διοργανωτές, γιατί είναι που έκανα ένα από τα πρώτα μου ρεκόρ και θέλουν να μιλήσουν στα παιδιά, να τους συμβουλεύσω και να τους μεταφέρω ό,τι έχω ζήσει εγώ στον αθλητισμό», λέει.

makthes.gr

 

Back to top button