Ελλάδα

«Από το Μπαλκόνι»: Δειτε το βραβευμένο μικρού μήκους animation του Άρη Καπλανίδη

Το βραβευμένο μικρού μήκους animation, του νέου δημιουργού Άρη Καπλανίδη, «Από το Μπαλκόνι»προβάλλει το ERTFLIX φέρνοντάς μας με έναν ιδιαίτερο τρόπο κοντά σε μια αθηναϊκή γειτονιά και τον μικρόκοσμό της. Κεντρικό πρόσωπο μια μεσήλικη γυναίκα που παρατηρεί πρόσωπα και καταστάσεις από το μπαλκόνι της. Την ταινία υπογράφει σκηνοθετικά ο Άρης Καπλανίδης ο οποίος μαζί με τον Ηλία Ρουμελιώτη έκανε και το σενάριο.

Ο δημιουργός του φιλμ που έχει σπουδάσει ζωγραφική και animation στο Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών του Σπύρου Ορνεράκη και πλέον ασχολείται αποκλειστικά με το animation μυθοπλασίας, έχει αναφέρει μεταξύ άλλων για την ταινία του, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στο flix.gr «υποψήφιε θεατή, ετοιμάσου για ένα ιμπρεσιονιστικό μπαράζ γέλιου που πάει πατημένο στα 30 πλάνα/λεπτό και συντρίβεται σε έναν τσιμεντένιο τοίχο αυτογνωσίας για τους πρωταγωνιστές, λίγο πριν το τέλος! Θα παρακολουθήσεις 12 λεπτά παραδοσιακού κινουμένου σχεδίου με τρισδιάστατα φόντα και κινήσεις κάμερας, βασισμένο σε πραγματικούς ανθρώπους. Πιστεύουμε ότι θα σου αρέσει!».

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Η μεσόκοπη κυρία Λίνα, εγκατεστημένη στο μπαλκόνι της, παρεμβαίνει σε οτιδήποτε συμβαίνει στη γειτονιά. Περαστικοί, αλλά και γείτονες από τα απέναντι διαμερίσματα νιώθουν το βλέμμα της καρφωμένο επάνω τους, ενώ η ίδια είναι έτοιμη να τους πετάξει επίδεσμο, αν συμβεί κάποιο ατύχημα, να δώσει συμβουλές παρκαρίσματος και να ειδοποιήσει την αστυνομία εντοπίζοντας μια διάρρηξη. Κάποιοι την αντιμετωπίζουν με απορία και θαυμασμό, όμως οι περισσότεροι νιώθουν ενοχλημένοι. Ώσπου, η Λίνα χάνει τον γιο της σε αυτοκινητικό δυστύχημα και δεν ξαναβγαίνει στο μπαλκόνι. Όλοι διαπιστώνουν ότι, τώρα πια, τίποτα στη γειτονιά δεν είναι όπως παλιά.

https://www.youtube.com/watch?v=xIT4pTDC4vc

Βραβεία:
Festival SocialMed Valencia 2021: Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου, Νύχτες Πρεμιέρας 2021 – Αργυρή Αθηνά Καλύτερης Ταινίας – Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου
ANIMASYROS International Animation Festival 2021: Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας Animation
Drama International Short Film Festival (Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας 2021): Onassis Film Development Grant – Καλύτερης Ταινίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης – 2ο Βραβείο του Διεθνούς Διαγωνιστικού Animation – Βραβείο Κοινού – Σχεδιασμού ήχου – Καλύτερης Ταινίας από την Ο.Κ.Λ.Ε

Παραγωγός: Ιωάννα Σουλτάνη |Παραγωγή: Soulproductions | Συμπαραγωγή: Authorwave

ertnews.gr

Back to top button