Καστοριά

Επίσκεψη Πολωνών εκπαιδευτικών στο Μουσικό Σχολείο Καστοριάς

Προπαρασκευαστική επίσκεψη προκειμένου να γνωρίσουν την περιοχή μας, τα πολιτιστικά και ιστορικά της χαρακτηριστικά, έτσι ώστε να προγραμματιστούν οι επισκέψεις των ομάδων μαθητών και καθηγητών το επόμενο διάστημα

Το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς επισκέφτηκαν οι Πολωνοί εκπαιδευτικοί Grzegorz Orlowski – Chairman of the Board – Perfect Project LLC, Edyta Kulbacka -Erasmus+ projects and local funds Coordinator και Miroslaw Sobczyk, School Director, την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022, παρουσία του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Θοδωρή Μαρδίρη και της υπευθύνου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της ΠΔΕ Δ. Μακεδονίας κ. Ευαγγελίας Τριανταφύλλου.
Η επίσκεψή τους πραγματοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας με τον οργανισμό Perfect Project στην πόλη Bialystok Πολωνία. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ KA1, η ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας θα υποδεχτεί ομάδες μαθητών και καθηγητών στις αρχές Ιουνίου, τον Σεπτέμβριο και την άνοιξη του 2023 με σκοπό να γνωρίσουν το εκπαιδευτικό μας σύστημα, να πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε σχολικές μονάδες και να γνωρίσουν τον πολιτιστικό και φυσικό πλούτο της περιοχής μας.
Η επίσκεψή τους αποτελεί προπαρασκευαστική προκειμένου να γνωρίσουν την περιοχή μας, τα πολιτιστικά και ιστορικά της χαρακτηριστικά και να επισκεφτούν σχολικές μονάδες, έτσι ώστε να προγραμματιστούν με αποτελεσματικό τρόπο οι επισκέψεις των ομάδων μαθητών και καθηγητών το επόμενο διάστημα. Η πρώτη ομάδα αποτελούμενη από μαθητές ηλικίας 14-15 ετών αναμένεται στην περιοχή μας στις 30.05.2022 και η δεύτερη ομάδα, που θα αποτελείται από εκπαιδευτικούς, θα επισκεφθεί την περιοχή μας τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.

 

Back to top button