Καστοριάτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

Ήρθαν από το Καναλάκι για εκπαιδευτική άσκηση στην Καστοριά (φωτογραφίες)

Εκπαιδευτική άσκηση στην Καστοριά παρακολούθησαν μέλη της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης Καναλακίου του Δήμου Πάργας σε συνεργασία με το Εθελοντικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΤΑΚ) Καστοριάς.
Η εκπαίδευση αφορούσε στις αγκυρώσεις σχοινιού, στην κατάβαση rapel και ανάβαση με αναβατήρα – ζουμάρ. Οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν αρχικά σε πύργο εκπαίδευσης και έπειτα σε πραγματικό φυσικό πεδίο. Για τα παλιά μέλη η συνάντηση αυτή ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική γιατί είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν γνωστές τεχνικές και διαδικασίες ενώ τα νέα μας μέλη ενθουσιάστηκαν για την μοναδική εμπειρία.
Οι εκπαιδευτές του ΕΤΑΚ Καστοριάς είναι άρτια καταρτισμένοι και γνώστες των αντικειμένων έχοντας στο ενεργητικό τους άπειρες ώρες εκπαίδευσης και αποστολές. Να υπενθυμίσουμε ότι το ΕΤΑΚ Καστοριάς είχε συμμετάσχει με πολυμελή ομάδα στην Πανελλήνια Συνάντηση των Εθελοντικών Ενώσεων Διάσωσης που είχε διοργανώσει η ομάδα μας στον Αχέροντα το 2019.
Άλλη μια συνεργασία μαζί τους αποφάνθηκε τέλεια και αναμένουμε για την επόμενη. Ευχαριστούμε τον πρόεδρο κ. Σαββίδη Χαράλαμπο, τους εκπαιδευτές και τα μέλη του ΕΤΑΚ για την άψογη φιλοξενία τους.

Back to top button