Γρεβενά

Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο στα Γρεβενά – Στο “Παπανικολάου” 28χρονος που φέρει πολλαπλά εγκαύματα

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 4 Μαΐου, σε εργοστάσιο ξυλείας στους Μαυραναίους Γρεβενών.

Από την έκρηξη υπέστη εκτεταμένα εγκαύματα ένας 28χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο των Γρεβενών. Ωστόσο μετά από λίγη ώρα κρίθηκε αναγκαία η άμεση μεταφορά του Νοσοκομείο “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης. Η κατάσταση της υγείας του 28χρονου κρίθηκε ιδιαίτερα κρίσιμη, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Κοζάνης η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, Ευτυχία Καπάτου, καθώς φέρει ολικά εγκαύματα σε όλο του το σώμα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Γρεβενών Αντώνης Καλαϊδόπουλος, τόνισε ότι η έκρηξη έγινε στην δεξαμενή λαδιού και συγκεκριμένα σε ένα σωλήνα όπου υπήρξε διαρροή καυτού υγρού, από το οποίο υπέστη εγκαύματα ο 28χρονος.

Ζημιές αναφέρθηκαν στο χώρο της γεννήτριας. Στο χώρο αυτό γινόταν συντήρηση από εξειδικευμένο συνεργείο Ιταλών τεχνικών, ενώ υπήρχαν και άλλοι 4 εργαζόμενοι του εργοστασίου οι οποίοι όμως δεν τραυματίστηκαν.

Από την έκρηξη σημειώθηκε και φωτιά σε αποθήκη λαδιού σιλικόνης που χρησιμοποιείται από το εργοστάσιο, η οποία όμως ετέθη πολύ γρήγορα υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γρεβενών.

ertnews.gr

Back to top button