Ελλάδα

Μελάνωμα: Το 90% των κρουσμάτων θεραπεύονται αν διαγνωστούν έγκαιρα

Τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί τα τελευταία 50 χρόνια στις χώρες της Ευρώπης και ιδιαίτερα σε νεαρές ηλικίες, εξαιτίας των περιβαλλοντικών μεταβολών, της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο και των αλλαγών στον τρόπο ζωής. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το 90% των μελανωμάτων, εάν διαγνωστούν έγκαιρα, μπορούν να θεραπευτούν.

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV) διοργανώνει κάθε χρόνο, στις 5 Μαΐου, την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος, η οποία έχει επεκταθεί και σε μήνα μελανώματος και καρκίνου του δέρματος, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης του κόσμου για την έγκαιρη διάγνωση του μελανώματος, ενός κακοήθους όγκου του δέρματος και των σπλάχνων.

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος και τον Μάιο (σ.σ. ο μήνας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για το μελάνωμα και τον καρκίνο του δέρματος) οι επιστήμονες καλούν τους πολίτες να προσέξουν το δέρμα τους, να το προστατεύσουν με αντιηλιακά και να ελέγχουν κάθε μικρή ή μεγάλη αλλαγή που εντοπίζουν.

Στο πλαίσιο του μήνα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για το μελάνωμα και τον καρκίνο του δέρματος, το νοσοκομείο Παπανικολάου υπενθυμίζει ότι στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του λειτουργεί:

*Ιατρείο Μελανώματος & Καρκίνου του Δέρματος (Πλαστικής Χειρουργικής)

*Ιατρείο Δυσπλαστικών Σπίλων & Μελανώματος (Δερματολογίας)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού επικοινωνώντας με το 14970 ή με e-rantevou (https://rantevou.gpapanikolaou.gr). Σε περίπτωση μη εξυπηρέτησης λόγω περιορισμών Covid-19 ή επείγοντος μπορούν να επικοινωνούν καλώντας στο 2313307292.

ΑΠΕ

Back to top button