Ελλάδα

Οι υπέρογκοι λογαριασμοί ρεύματος έχουν «γονατίσει» τους πολίτες (βίντεο)

Οι υπέρογκοι λογαριασμοί ρεύματος έχουν γονατίσει τα ελληνικά νοικοκυριά, με τον Υπουργό Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα να παραδέχεται πως οι πολίτες δεν μπορούν να περιμένουν τις ευρωπαϊκές αποφάσεις για να ανασάνουν. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται ήδη νέα οριζόντια μέτρα στήριξης για όλους, με τις ανακοινώσεις να γίνονται ίσως και μέσα στην εβδομάδα.

Τις καταναλώσεις που ξεπερνούν τις 300 κιλοβατώρες θα καλύψουν τα νέα μέτρα με στόχο να απορροφήσουν περίπου το 80% των αυξήσεων, που προκαλεί η ρήτρα αναπροσαρμογής.

Με πιθανότερο σενάριο την επιβολή πλαφόν στη χονδρεμπορική τιμή για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, η κυβέρνηση σβήνει και γράφει ώστε η δέσμη των παρεμβάσεων να έχει αποτέλεσμα και μακρά διάρκεια. Θα έχει προηγηθεί η συνέχιση των επιδοτήσεων και για τον μήνα Μάιο.

Στο μεταξύ, οι καταναλωτικές οργανώσεις καταθέτουν ήδη συλλογικές αγωγές. Κατά της ΔΕΗ σήμερα το Ινστιτούτο Καταναλωτών και θα ακολουθήσει όπως ανακοίνωσε, αγωγή και κατά των ιδιωτών παρόχων. Οι ενάγοντες σύμφωνα με το ΙΝΚΑ ξεπερνούν τους 1600.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΟΓΛΟΥ, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΑΒΕΑ

Back to top button