Καστοριά

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Καστοριάς (φωτο)

Ο Σχεδιασμός και οι Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές, πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις κατά την αντιπυρική περίοδο 2022, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκαν οδηγίες – διευκρινήσεις για το σύστημα κινητοποίησης πολιτικής προστασίας ως προς την αντιμετώπιση των εκτάκτων φαινομένων.
Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ενημερώθηκαν διεξοδικά για τα στάδια πρόληψης, ετοιμότητας και αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων, καθώς και τα όρια αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων τους, σύμφωνα με τα σχέδια Πολιτικής Προστασίας.
Στη συνεδρίαση, συμμετείχαν: o θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Υποδομών Θωμάς Μάνος, η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη, οι εκπρόσωποι των Δήμων και οι φορείς που εμπλέκονται σε θέματα που αφορούν την Πολιτική Προστασία.
 

Back to top button