Καστοριά

OΠΑΚ: Η κατάσταση με τα νεογέννητα σε κάδους και κούτες στο νομό μας, δείχνει να ξεφεύγει εντελώς…

Από την αρχή του χρόνου ΔΕΝ έχουμε σταματήσει να βρίσκουμε κουτάβια , γατάκια πετάμενα σε κάδους , σε σακούλες , σε σάκους και σε κούτες.
Νεογέννητα που κάποιο χέρι τα πετάει , αδιαφορώντας οτι τα καταδικάζει σε αργό , βασανιστικό θάνατο. Νεογέννητα που δεν διάλεξαν να γεννηθούν και όμως κάποιος άλλος τα αφήνει από επιλογή να πεθάνουν απο πεινα …απο το κρυο.
Δεν υπάρχει χειρότερος θάνατος..
Λέγαμε ( ισως επειδη είμαστε αισιόδοξοι γενικά ) οτι κάπως η κατάσταση στο Νομο μας εχει βελτιωθει , οτι πέρασε εστω ενα μήνυμα σε αυτους που κακοποιούν η βλεπουν τα κατοικιδια ως εργαλείο . Όμως η καθημερινότητα μας ξυπνησε απο το όνειρο με σκληρο τροπο.
ΔΕΝ ειμαστε η φιλοζωική αυτή που θα πει να το κανει αυτη η ομάδα ανθρώπων η αυτη η ομάδα , τσουβαλιάζοντας και εμείς συγκεκριμένες κατηγορίες.
Εμείς θα απευθυνθούμε προς ολους να εχουνε τα ματια τους ανοιχτα και να μην διστάσουν να καταγγείλουν τον γείτονα που η σκυλίτσα του ειναι εγγυος αλλα μετα δεν υπάρχουν κουταβια.
Θα απευθυνθούμε προς τον οποιοδήποτε εχει πρόβλημα οικονομικο η δεύτερες σκέψεις για την στείρωση , οτι είμαστε εδω να βοηθήσουμε να συμβουλέψουμε και να προτείνουμε ΛΥΣΕΙΣ.
Η Κατάσταση με τα νεογέννητα σε κάδους και κουτες στο Νομο μας , δείχνει να ξεφεύγει εντελώς.. πρέπει να αλλάξει.
ΦΩΤΟ: Τα τσουβαλατα.. 7 τον αριθμό !
7 νεογέννητα βρέθηκαν σε τσουβάλι διπλα στην ΕΓΝΑΤΙΑ Οδο ,απο εργάτες που δούλευαν εκεί.
Για το ένα ήταν ήδη αργά ηταν νεκρο .
Χρειάζονται φιλοξενίες έστω και για ενα θα έκανε την διαφορά !!
Αλλη μια φορα κουτες , τσουβάλια και σακούλες – πεταμένες ζωες στο δρομο σε ρυάκια και βουνά.
Λυπούμαστε τοσο πολυ ..
OΠΑΚ Ομάδα Προστασίας Αδέσποτων Καστορίας

 

 

 

 

Back to top button