ΚαστοριάΚόσμος

Ευάγγελος Σίσκος: Εικόνες Βόρειας Κορέας στην Κόκκινη Πλατεία (βίντεο)

Επίδειξη ισχύος από τον Πούτιν με την σημερινή παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας της Νίκης» κατά των Ναζί το 1945 κι ενώ κορυφώνεται η παγκόσμια ανησυχία για τις επόμενες κινήσεις του Ρώσου Προέδρου.
«Με το θέαμα με τις παρελάσεις αναβιώνεται η πρώην Σοβιετική Ένωση. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι όταν ακούω από πολλά δημοσιογραφικά πρακτορεία ότι απελευθερώθηκε το Ντονμπάς ή άλλα μέρη αυτό που εννοούν είναι να δημιουργηθεί μία λαϊκή δημοκρατία τύπου Βόρειας Κορέας» λέει ο κ. Ευάγγελος Σίσκος, καθηγητής διεθνών οικονομικών σχέσεων στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

Από την μεριά του ο κ. Φαίδων Καραϊωσηφίδης, αεροναυπηγός και εκδότης περιοδικού «Πτήση» λέει ότι από την ομιλία του Πούτιν συγκράτησε την λέξη «προληπτικό χτύπημα».

Όσο για τον είχε στόχο ο Πούτιν, ο κ. Καραϊωσηφίδης, τόνισε ότι στόχος υπήρχε από την πρώτη στιγμή αλλά οι στόχοι αναθεωρούνται όσο δεν επιτυγχάνονται και εξηγεί: «Αν ο στόχος ήταν η ανατροπή της κυβέρνησης Ζελένσκι απέτυχε. Αν ο στόχος ήταν να υποχωρήσει η ουκρανική άμυνα και να υποδεχθούν τον ρωσικό στρατό σαν απελευθερωτή απέτυχε. Όσο αποτυγχάνουμε και αναθεωρούμε τους στόχους, οι στόχοι μικραίνουν».

ertnews.gr

 

 

Back to top button