Ελλάδα

Εσωκομματικές διεργασίες σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με το βλέμμα στραμμένο στις εθνικές κάλπες

Οι εσωκομματικές διεργασίες σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διαμορφώνουν ένα νέο σκηνικό, με το βλέμμα πάντα στραμμένο στις εθνικές κάλπες.

Στην Πειραιώς εκφράζουν την ικανοποίηση τους για τα αποτελέσματα του 14ου συνεδρίου. Κυβερνητικά στελέχη, υπενθύμιζαν την τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη ότι οι εκλογές κερδίζονται από το Κέντρο και σημείωναν ότι «ο ορίζοντας για την κυβέρνηση είναι καθαρός και το χρονοδιάγραμμα το περιέγραψε ο πρωθυπουργός, θέτοντας το ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο».

Την ίδια ώρα πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στην Κουμουνδούρου για την 15 Μαΐου, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να καλεί από τα Χανιά και το Ρέθυμνο όπου περιοδεύει, όλους τους πολίτες να επισπεύσουν, όπως τονίζει, με τη ψήφο τους την Κυριακή, τις πολιτικές εξελίξεις. Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε τις εργασίες του συνεδρίου της ΝΔ.

«O κύριος Μητσοτάκης επιχειρεί να κάνει μία ιστορική μετατόπιση στο κέντρο με στελέχη που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού αλλά στην πράξη ο πυρήνας της πολιτικής του δεν έχει αλλάξει», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη Χαριλάου Τρικούπη μετά την σαρωτική επικράτηση στην ψηφοφορία του ονόματος ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, ο Νίκος Ανδρουλάκης με αιχμή τις συνεργασίες εξαπέλυσε διμέτωπη επίθεση.

«Αυτό για το οποίο είχαν συνηθίσει και είχαν βολευτεί ο ένας να λέει στηρίξτε με γιατί θα επανέλθει ο Τσίπρας και ο άλλος για να φύγει ο Μητσοτακης, δεν περνάει από αυτούς περνάει από μας», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σκληρές είναι οι αντιπαραθέσεις στο καυτό μέτωπο της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για μεγάλο φαγοπότι, εφορμώντας, όπως είπε στο δημόσιο πλούτο.

«Όταν η συντριπτική πλειοψηφία λεηλατείται εδώ υπάρχει πολιτική ευθύνη, αυτό που συμβαίνει στη χώρα με την ενέργεια δεν συμβαίνει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης, εδώ η αύξηση είναι πάνω από 80%» είπε ο κ. Τσίπρας.

«Ο κ. Τσίπρας, αδυνατώντας να μιλήσει επί της ουσίας για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, άρχισε πάλι τις προσφιλείς του θεωρητικολογίες και τα Tsipronomics», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Αυτοδύναμη Ελλάδα πτωχευμένη με ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΝΔ,» σημειώνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

«Η απελπιστική κατάσταση της κοινωνίας δεν κρύβεται, όσα επικοινωνιακά τερτίπια, κι αν χρησιμοποιήσει ο κ. Μητσοτάκης», επισημαίνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς / ertnews.gr

Back to top button