ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Οι NAXATRAS έρχονται στην Καστοριά! (βίντεο)

Έχοντας εξερευνήσει τα όρια του ψυχεδελικού rock, των heavy riffs και των αφαιρετικών ηχοτοπίων για μία δεκαετία, με εφαλτήριο τη Βόρεια Ελλάδα, οι Naxatras συνεχίζουν να χαράσσουν μία συναρπαστική μουσική πορεία, γεμάτη αστρικές μελωδίες και σφιχτοδεμένα grooves, αυξάνοντας διαρκώς το fanbase τους σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Το τέταρτο σε σειρά full length album τους (έκτη συνολικά κυκλοφορία), με τίτλο “IV” παρουσιάζει το σχήμα για πρώτη φορά ως κουαρτέτο, με τον Παντελή Κάργα και την πολυδιάστατη performance του στα keyboards, να προσφέρουν ακόμη περισσότερη ατμόσφαιρα και πειραματική διάθεση στην ήδη επιτυχημένη jamming προσέγγιση του group στην ψυχεδελική μουσική. Εστιασμένο στο songwriting, στη μουσικότητα και τη σύνθεση, με εμφανείς τις επιρροές από ονόματα – σταθμούς του προοδευτικού rock των 70’s και με πολυεπίπεδες ενορχηστρώσεις ειδικής δυναμικής, το “IV” βρίσκει τους Naxatras στην καλύτερη μέχρι σήμερα φάση τους, με την εξελικτική τους διάθεση να έχει πλέον περάσει σε πρώτο πλάνο.

Δυναμικοί επί σκηνής, πιστοί στις δισκογραφικές εκτελέσεις, με διάχυτη όμως μία πολύ ιδιαίτερη, μεθυστική jamming διάθεση που σπάνια συναντάς, οι Naxatras απολαμβάνουν της φήμης ενός καθηλωτικού συναυλιακού act, γεγονός που επισφραγίζεται από sold out shows ανά την Ευρώπη, με εκείνα Αθήνας και Θεσσαλονίκης να έχουν πάντα μία περίοπτη θέση στην καρδιά τόσο των ιδίων, όσο και του κοινού των δύο μεγάλων ελληνικών πόλεων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ότι το 2018 κυκλοφόρησαν το “Live Rituals at Gagarin 205” σε συνεργασία με το ελληνικό περιοδικό Metal Hammer, αποθανατίζοντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό την ατμόσφαιρα μίας ζωντανής τους εμφάνισης, για πρώτη φορά σε ενσώματο ηχητικό μέσον.

Μετά από μακρύ διάστημα συναυλιακής σιωπής, με ευχάριστες παρενθέσεις τις συναυλίες καθήμενων σε Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και Μονή Λαζαριστών, οι Naxatras βγήκαν και πάλι στους Ευρωπαϊκούς δρόμους στα τέλη Μαρτίου 2022, για μία ηχηρή επιστροφή στις συναυλίες “παλαιού τύπου”, σαν εκείνες στις οποίες τους αγαπήσαμε, χορέψαμε και ταξιδέψαμε μαζί τους. Ο δρόμος τους, οδηγεί με σίγουρα βήματα, το Σάββατο 4 Ιουνίου στο Θέατρο Βουνού, για να μας θυμίσουν όλα όσα μας έλειψαν σε αυτούς: Ψυχεδελικά trips, heavy 70’s vibes, μελωδίες που υπνωτίζουν το σώμα, αλλά αφυπνίζουν τη συνείδηση και μία γεύση από την φουτουριστική επική μουσική περιπέτεια του “IV” που ως τότε θα έχει σίγουρα παρασύρει στη δίνη του τα ηχοσυστήματά μας.

_______________________________

ΜΕΙΔΙΑΜΑ :

Οι Meidiama /Μειδίαμα δημιουργήθηκαν το 2003 και από τότε ουκ ολίγα έχουν καταφέρει. Δύο ολοκληρωμένα άλμπουμ ,συνεργασίες με σημαντικά ονόματα της ελληνικής σκηνής (Ελένη Δήμου, Τζώρτζια Κεφαλά των Μπλε, Γρηγόρης Κλιούμης από Υπόγεια Ρεύματα κ.α) καθώς και αμέτρητα live κυρίως σε πόλεις της Βορείου Ελλάδος δίπλα σε αξιόλογους καλλιτέχνες.

Μετά από μια παύση αρκετών ετών οι Meidiama επανέρχονται με νέες ιδέες μιας και είναι λάτρεις του πειραματικού ήχου, δείγμα των οποίων θα ακούσουμε και στο live παρέα με τους Naxatras. Φυσικά θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε και τραγούδια από τις δύο δισκογραφικές δουλειές τους όπως και πολύ γνωστές διασκευές.

Οι Meidiama/Μειδίαμα είναι οι :

Μπάμπης Στεφανίδης: Φωνή – Κιθάρα
Αχιλλέας Παρζίγκας: Κιθάρα – Φωνητικά
Γιάννης Κόμαρης: Μπάσο
Χρήστος Πολύζος:Τύμπανα

Made of Stone Productions & Live Overdose παρουσιάζoυν

NAXATRAS ζωντανά στην Καστοριά

Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 || Θέατρο Βουνού

+ special guests: Μειδίαμα

Ώρα προσέλευσης 20:30
Ώρα έναρξης 21:15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :
• περιορισμένη προπώληση : 11€
• προπώληση : 13€
• ταμείο : 15€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ :
• viva.gr
• wind
• Μανδρακουκος (Πτολεμαΐδα)
• Rock Cafe (Γρεβενά)
• Super Περιπτερακι (Καστοριά)
• The Passennger (Καστοριά)

 

 

Back to top button