ΑγροτικάΚαστοριά

Χρυσό και Ασημένιο μετάλλιο για το Κτήμα Στεργίου στον 22ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης

Η 22η διοργάνωση του καθιερωμένου στον χώρο του κρασιού Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε στις 10, 11 και 12 Μαΐου 2022. Σήμερα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα με το Κτήμα Στεργίου να κατακτά ένα Χρυσό κι ένα Ασημένιο μετάλλιο.

Το υψηλό επίπεδο του διαγωνισμού επιβεβαιώνεται από τη συμμετοχή διεθνώς αναγνωρισμένων γευσιγνωστών, οινολόγων, Masters of Wine, Master Sommeliers, δημοσιογράφων και επαγγελματιών του οίνου από όλο τον κόσμο, οι οποίοι μέσα από εντατικές τυφλές γευσιγνωσίες αναδεικνύουν τους οίνους και τα αποστάγματα που ξεχωρίζουν σε βαθμολογία, διεκδικώντας ένα βραβείο.

Για ακόμα μία χρονιά η «Άσπρη Πέτρα 2021» του Κτήματος Στεργίου σημείωσε κορυφαία επίδοση, καθώς βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας αποσπώντας το Χρυσό μετάλλιο και αποδεικνύοντας τη σταθερότητά της ποιοτικά.

Εξαιρετική, επίσης, ήταν η επίδοση που σημείωσε το «Κτήμα Στεργίου 2017», κερδίζοντας μεγάλο Ασημένιο μετάλλιο με εξαιρετικά σχόλια από τους κριτές.

Μέσα στην εικοσαετία το Κτήμα Στεργίου έχει λάβει δεκάδες διακρίσεις τόσο σε Τοπικούς όσο και Διεθνείς διαγωνισμούς. Το μυστικό της επιτυχίας, σύμφωνα με τον οινοποιό του κτήματος, είναι η αγάπη, η αφοσίωση και η άριστη συνεργασία που υπάρχει από τα αρχικά στάδια στον αμπελώνα μέχρι και τη στιγμή που το κρασί θα βρεθεί στο ποτήρι. Για τον λόγο αυτό, οι άνθρωποι του Κτήματος Στεργίου θέλουν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους σε όλους τους συνεργάτες τους που αγωνίζονται καθημερινά για τη δημιουργία των ποιοτικών αυτών κρασιών.

Back to top button