Ελλάδα

Σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό αντιμετωπίζει η εστίαση (βίντεο)

Σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης. Το lockdown επέφερε αλλαγή επαγγέλματος για πολλούς εργαζομένους στην εστίαση με αποτέλεσμα φέτος που όλα είναι ανοιχτά οι εργοδότες να μην βρίσκουν συνεργάτες.

“Μπορείς να μου δανείσεις έναν μάγειρα;” Αυτή είναι η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου στην εστίαση το τελευταίο διάστημα… και δεν υπάρχει απάντηση.

Μόλις οι πελάτες μετά την άρση των περιορισμών επέστρεψαν στα μαγαζιά, οι ιδιοκτήτες ήρθαν αντιμέτωποι με την επόμενη ανησυχία… της έλλειψης προσωπικού καταφεύγοντας σε ξένες λύσεις.

Καλά εκπαιδευμένοι επαγγελματίες της γαστρονομίας αλλά και ανειδίκευτοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας και εξαιτίας των lockdown έχουν αναζητήσει πια νέες θέσεις εργασίας ή έφυγαν στο εξωτερικό λένε οι εστιάτορες.

Η ανασφάλεια έχει αναγκάσει πολλούς εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στον κλάδο όπως υποστηρίζουν επαγγελματίες της εστίασης υπό το φόβο νέων περιορισμών που θα τους φέρουν αντιμέτωπους με την ανεργία.

Η μεγάλη αυτή αναστάτωση στην αγορά εργασίας της εστίασης δημιουργεί πρακτικά προβλήματα καθημερινής λειτουργίας, με ορισμένους επιχειρηματίες μάλιστα να φοβούνται για τη δυνατότητα διατήρησης της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρουν.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΟΓΛΟΥ

Back to top button