Ελλάδα

Πύργος: Συγκρατημένη αισιοδοξία για τον Θύμιο – Στον Εισαγγελέα ο φάκελος

Δεκατρείς ημέρες συμπληρώνονται σήμερα από την τελευταία φορά που ο Θύμιος Μπουγάς έδωσε σημεία ζωής, επισκεπτόμενος το Αστυνομικό Τμήμα για να ζητήσει προστασία από εκείνους που βράδυ Παρασκευής 29 Απριλίου προς ξημερώματα Σαββάτου, του έκαναν τη ζωή κόλαση όχι μόνο τραμπουκίζοντας τον και τρομοκρατώντας τον έξω από το σπίτι του, αλλά παραποιώντας και την αλήθεια αφού τον παρουσίασαν ως τον μανιακό που κυνηγά αθώους πολίτες.

Ακόμα και σήμερα, άπαντες αναζητούν ένα σημείο ζωής του 39χρονου άνδρα και εκφράζουν φόβους ακόμα και για την ίδια του την ζωή, ελπίζοντας πως απλά έχει κρυφτεί κάπου για να προστατευτεί και να ηρεμήσει.

Στο μέτωπο των ερευνών για τα άτομα που εκείνο το βράδυ επιτέθηκαν στον Θύμιο Μπουγά δεν υπάρχει νεότερη εξέλιξη, πέραν της προσαγωγής των δυο ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στο περιστατικό, οι οποίοι κατέθεσαν στην αστυνομία.

Την περασμένη Κυριακή ο φάκελος με το προανακριτικό υλικό παραδόθηκε στην Εισαγγελία η οποία εξετάζει ενδελεχώς τις λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Ο δήμαρχος Πύργου μιλά στην ΕΡΤ

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ ο δήμαρχος Πύργου Π. Αντωνακόπουλος καταδίκασε τις όποιες εκφοβιστικές συμπεριφορές προς τον Θύμιο Μπουγά και ζήτησε να υπάρξει πρόνοια ώστε “να μην κυκλοφορούν ελεύθερα τα ψυχικά και πνευματικά δηλητήρια που ενισχύονται μέσω των κοινωνικών δικτύων”. Όπως είπε ο κ. Αντωνακόπουλος, “ο Θύμιος αποτελεί μια ακραία περίπτωση εκτροπής συμπεριφορών ανθρώπων. Στο παρελθόν είχε παρατηρηθεί μια απουσία 2 μηνών από την γειτονιά του, αλλά τώρα τα αίτια που τον ανάγκασαν να φύγει είναι πιο συγκεκριμένα και πιο επικίνδυνα. Όταν ανέφερε τα περιστατικά στις αρμόδιες υπηρεσίες, του υπέδειξαν να κάνει μήνυση. Μπορεί να βρίσκεται σε κάποιο σπίτι, γιατί η σίτισή του απαιτεί μηχανική υποστήριξη.

Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση, μαζί με την ΕΜΑΚ έχουν έρθει και άνθρωποι από τον χώρο του εθελοντισμού, αλλά ο άνθρωπος λειτουργεί πλέον πολύ συσταλτικά απέναντι σε οποιαδήποτε κοινωνική επαφή. Το πρόβλημα είναι η γραφειοκρατία των κρατικών δομών. Οι δημόσιοι λειτουργοί, οι αιρετοί αλλά και οι πολίτες, δεν έχουν μόνο δικαιώματα. Έχουν και υποχρεώσεις. Έχουμε μάθει να κρύβουμε το πρόβλημα bullying. Όλες οι κοινωνίες έχουν πρόβλημα με τον εκφοβισμό. Όταν προβάλλεται και εγκωμιάζεται το έγκλημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπάρχει πρόβλημα του αξιακού συστήματος. Χάριν της κερδοσκοπίας και της ασυδοσίας στα Μέσα Ενημέρωσης που προβάλλουν τα πάντα για να έχουν “νούμερα”, τηλεθέαση και έσοδα, διαμορφώνονται οι συνθήκες για τέτοια φαινόμενα”.

Back to top button